Також дивіться новини на facebook.com

Цінова ситуація на споживчому ринку області у квітні 2018 року

  По області індекс споживчих цін у квітні 2018 року порівняно з попереднім місяцем становив 100,7 %.

На споживчому ринку області у квітні 2018р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,3%. Найбільше подорожчали овочі (на 6,7%). На 1,8–0,1% підвищилися ціни на свинину, макаронні вироби, яловичину, шоколад, рибу та продукти з риби, кондитерські вироби з борошна, олію соняшникову, м’ясо птиці, рис, сири, сметану, кондитерські вироби з цукру, хліб, кисломолочну продукцію, цукор. Водночас на 4,0–0,4% подешевшали яйця, інші продукти переробки зернових, молоко, фрукти, масло, безалкогольні напої, маргарин та інші рослинні жири, сало.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,3%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,9% та алкогольних напоїв – на 0,6%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,1% відбулося головним чином за рахунок підвищення цін і тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій на 2,4%, каналізацію – на 0,6%, водопостачання – на 0,5%, утримання та ремонт житла – на 0,3%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,3%, що пов’язано з подорожчанням амбулаторних послуг на 0,5%, фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 0,3% та послуг лікарень – на 0,1%.

Ціни на транспорт у цілому підвищилися на 2,4%, що зумовлено зростанням вартості транспортних послуг на 9,7%, а саме: автодорожній пасажирський транспорт подорожчав на 10,8%, залізничний пасажирський транспорт – на 0,4%. Разом з тим знизилася вартість автомобілів на 1,3%, палива та мастил – на 0,3%.

 
 
Головне управління статистики у Рівненській області