Також дивіться новини на facebook.com

№ 267 від 03 липня 2018 року "Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2018 році"

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 

голови районної державної адміністрації

 
 

03 липня 2018 року                                                                                       № 267

 
Про   організацію  літнього
оздоровлення та відпочинку
дітей у 2018 році
 

Відповідно до статей 16, 22, 28, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», Обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, санаторіїв на період
до 2022 року, схваленої розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 12 березня 2018 року № 163 та затвердженої рішенням обласної ради від 16 березня 2018 року № 862, районної програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, санаторіїв на період до 2022 року, схваленої розпорядженням голови районної державної адміністрації від 21.03.2018 № 135 та затвердженої рішенням районної ради від 26.04.2018  № 645, на виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 11.06.2018 № 383 «Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2018 році» та з метою створення належних умов для відпочинку та оздоровлення дітей району:

 

1. Затвердити склад оперативного штабу з координації проведення оздоровчої кампанії 2018 року (далі – оперативний штаб) згідно з додатком.

 

2. Оперативному штабу забезпечити систематичний контроль за умовами оздоровлення та відпочинку дітей в пришкільних таборах та стаціонарних оздоровчих закладах, санаторіях.

 

3. Фінансовому управлінню, відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації в межах своїх повноважень:

3.1. Забезпечити виділення коштів з районного бюджету в межах видатків, затверджених районною програмою оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, санаторіїв на період до 2022 року, залучення коштів підприємств, установ та організацій, професійних спілок і фондів, добровільних внесків юридичних та фізичних осіб, інших джерел, не заборонених чинним законодавством, для оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, а також для організації та відпочинку дітей шкільного віку в закладах з денним перебуванням.

3.2. Здійснювати контроль за раціональним використанням бюджетних коштів, виділених для оздоровлення та відпочинку дітей.

3.3. Забезпечити організацію направлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”; дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного у період участі в антитерористичній операції; дітей, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту; дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи; дітей, які проживають у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення, рідних дітей батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім’ї; дітей, взятих на облік службами у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах; дітей-інвалідів; дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; дітей, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф; дітей з багатодітних сімей; дітей з малозабезпечених сімей; дітей, батьки яких загинули від нещасного випадку на виробництві або під час виконання службових обов’язків; дітей, які перебувають на диспансерному обліку; талановитих та обдарованих дітей - переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання, лідерів дитячих громадських організацій; дітей - учасників дитячих творчих колективів та спортивних команд; дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села; дітей, які потребують особливих умов для оздоровлення, - дітей з особливими фізичними та психічними потребами, які не можуть перебувати в закладах оздоровлення та відпочинку самостійно, потребують індивідуального догляду та створення спеціальних умов, на оздоровлення за путівками, придбаними за кошти обласного та місцевих бюджетів.

3.4. Посилити контроль за збереженням, належним функціонуванням і  розвитком мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

3.5. Не допускати відкриття дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, санаторіїв без дозволу Сарненського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненської області.  

3.6. Посилити персональну відповідальність керівників і працівників закладів оздоровлення та відпочинку за охорону життя і здоров’я дітей, дотримання санітарних, протипожежних правил, порядку проведення екскурсій, походів, купання дітей у водоймах.

3.7. Не допускати скорочення термінів перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку, визначених відповідними санітарними правилами і нормами.

3.8. Вживати заходів щодо недопустимості неефективного використання державних коштів та повернення путівок під час скерування дітей до державних підприємств „Український дитячий центр „Молода гвардія” та „Міжнародний дитячий центр „Артек” у 2018 році.

 

4. Відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації:

          4.1. Сприяти створенню закладів відпочинку з денним перебуванням, таборів праці та відпочинку, профільних таборів для відпочинку учнів на базі загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

4.2. Сприяти направленню педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів на роботу в дитячі заклади оздоровлення та відпочинку області.

4.3. Забезпечити проведення фізкультурно-оздоровчих заходів у профспілковому підприємстві санаторій «Горинь» смт.Степань.

 

5. Відділу культури і туризму райдержадміністрації:

5.1.Проводити тематичні культурно-виховні заходи (конкурси, вікторини, театральні, концертні дійства) в рамках роботи селищних та сільських культурно-дозвіллєвих комплексів з виховання у дітей почуття національної свідомості, патріотизму, популяризації європейських демократичних цінностей та відродження національних традицій, сприяти розвитку здібностей у дітей.

5.2. Залучати в установленому порядку дитячі та молодіжні організації до участі в патріотично-виховній, культурно-просвітницькій, краєзнавчій і туристській роботі з дітьми.

5.3. Забезпечити проведення виховної роботи українською мовою з дітьми  у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, санаторіях.

5.4. Організувати у дитячих закладах, санаторіях оздоровлення та відпочинку роботу тематичних гуртків, секцій, клубів з творчого розвитку дітей.

5.5. Спільно з відділом освіти, молоді та спорту райдержадміністрації залучати в установленому порядку дитячі та молодіжні організації до участі в патріотично-виховній, культурно-просвітницькій, спортивній, краєзнавчій і туристській роботі з дітьми та посилити контроль за організацією виховного процесу в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, санаторіях.

 
6. Службі у справах дітей райдержадміністрації:

6.1. Провести цільові рейди для виявлення безпритульних дітей і влаштування їх у соціальні заклади для дітей, вжити заходів щодо організації оздоровлення та відпочинку таких дітей, згідно затверджених графіків.

6.2. Забезпечити постійний контроль за умовами проживання, утримання та виховання в сім’ях дітей, що повернулися з інтернатних закладів на літній період.

 

7. Комунальному некомерційному підприємству «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради:

7.1. Забезпечити всіх дітей, які направляються в заклади оздоровлення та відпочинку, безкоштовним медичним оглядом та відповідною медичною документацією.

7.2. Забезпечити підбір та призначення медичних працівників, які супроводжуватимуть групи дітей під час перевезення до санаторно-оздоровчих закладів, санаторіїв та у зворотному напрямку.

7.3. Проводити для медичних працівників дитячих закладів оздоровлення та відпочинку семінари щодо надання дітям медичної допомоги при невідкладних станах.

8. Рекомендувати директору профспілкового підприємства санаторій “Горинь” смт.Степань ради федерації профспілок Рівненської області Л.Шишковській вжити заходів щодо підвищення ефективності послуг з оздоровлення та відпочинку для дітей; поліпшення матеріально-технічного стану, посилення медичного компоненту в діяльності санаторію; не допускати скорочення термінів перебування дітей в санаторії відповідно до санітарних правил і норм; забезпечити належну організацію дозвілля дітей під час перебування на відпочинку та безпечні умови перебування; посилити персональну відповідальність за охорону життя і здоров’я дітей, дотримання санітарних, протипожежних правил, порядку проведення екскурсій, походів, купання дітей у водоймах.

 

9. Сарненському районному управлінню Головного управління  Держпродспоживслужби в Рівненській області, 5 державному пожежно-рятувальному загону Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Рівненській області, Сарненському відділу поліції ГУНП в Рівненській області, сектору цивільного захисту населення райдержадміністрації відповідно до повноважень забезпечити дотримання громадського порядку та встановити контроль за дотриманням вимог пожежної безпеки у місцях оздоровлення та відпочинку дітей; посилити контроль за безпекою перевезення груп дітей до місць оздоровлення, відпочинку та у зворотному напрямку, під час екскурсій із забезпеченням безоплатного супроводу; забезпечити належну охорону місць оздоровлення та відпочинку дітей.

 

10. Рекомендувати виконавчим комітетам міської, селищних та сільських рад долучитися до оздоровлення дітей в 2018 році.

 

11. Відділу організаційної роботи та зв’язків з громадськістю апарату райдержадміністрації організувати всебічне висвітлення у засобах масової інформації ходу підготовки та проведення літньої оздоровчої кампанії 2018 року.

         12. Виконавцям подавати інформацію та оперативні дані про хід оздоровчої кампанії за таблицями 1 – 4 (додаються)до 15 липня, 15 серпня, про підсумки літнього оздоровлення та відпочинку дітей області – до 15 вересня 2018 року відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації на паперових та електронних носіях (srdasport@ukr.net).

 

13. Відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації інформацію  про хід виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 11.06.2018 № 383 «Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2018 році» подавати до 20 липня, 20 серпня, про підсумки літнього оздоровлення та відпочинку дітей області – до 20 вересня 2018 року управлінню у справах молоді та спорту облдержадміністрації та на електронну адресу комунального закладу «Рівненський обласний центр організації оздоровлення та формування здорового способу життя дітей та молоді» Рівненської обласної ради: ocoo_fzs_gm@ukr.net.

 

14. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації Н.Параницю.  

 
 
 
Виконуючий обов’язки

голови адміністрації                                                                      І.Назарець    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Додаток

до розпорядження
голови райдержадміністрації

03.07.2018 № 267

 

 

 
 
 
 
 


СКЛАД

 оперативного штабу з координації проведення оздоровчої
кампанії 201
8 року

 

Параниця
Наталія Миколаївна

- заступник
голови райдержадміністрації, голова оперативного штабу

 

Коркош
Світлана Максимівна

 
 

Михайлицький Віктор
Олександрович

- начальник
відділу освіти, молоді та  спорту райдержадміністрації, заступник
голови оперативного штабу

 

- головний спеціаліст відділу освіти, молоді та  спорту райдержадміністрації, секретар
оперативного штабу

 
 
Члени оперативного штабу:
Дударик Олена Іванівна
 
 
 

Дриганець
Валентина Володимирівна

 

Куришко
Олена Павлівна

 
 

- заступник головного лікаря з питань охорони
материнства та дитинства КЗ «
Сарненська центральна районна лікарня»

 

- начальник управління праці та соціального захисту населення
райдержадміністрації

 
- головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації
Сварицевич Олена Василівна   

- завідувач
сектору
цивільного захисту
населення райдержадміністрації

Титечко Анатолій Тарасович  

- начальник
Сарненського районного управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Рівненській області

 

Ткач
Оксана Михайлівна

- методист районного методичного кабінету відділу освіти,
молоді та спорту райдержадміністрації

 
Начальник відділу освіти,
молоді та спорту райдержадміністрації                                                С.Коркош  

-->