Також дивіться новини на facebook.com

Цінова ситуація на споживчому ринку області у серпні 2018 року

  По області індекс споживчих цін у серпні 2018 року порівняно з попереднім місяцем становив 100,1 %.

На споживчому ринку області в серпні 2018р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,2%. Найбільше подешевшали овочі (на 13,8%). На 2,7–0,1% знизилися ціни на фрукти, інші продукти переробки зернових, рибу та продукти з риби, олію соняшникову, свинину, макаронні вироби. Водночас на 8,4–0,1% подорожчали яйця, м’ясо птиці, шоколад, маргарин та інші рослинні жири, сметана, сири, сало, кисломолочна продукція, рис, кондитерські вироби з цукру, молоко, хліб, кондитерські вироби з борошна, масло, безалкогольні напої, яловичина, цукор.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,2%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,6% та алкогольних напоїв – на 0,7%.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива протягом місяця не змінювалися.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,7%, що пов’язано в першу чергу із подорожчанням фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання на 0,9% та амбулаторних послуг – на 0,3%.

Зростання цін на транспорт у цілому на 0,5% в основному зумовлено подорожчанням вартості автомобілів на 0,9% і палива та мастил – на 0,7%.

 
 
Головне управління статистики у Рівненській області