Також дивіться новини на facebook.com

Цінова ситуація на споживчому ринку області у лютому 2019 року

  По області індекс споживчих цін у лютому 2019 року порівняно з попереднім місяцем становив 100,6 %.

На споживчому ринку області у лютому 2019р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,1%. Найбільше подорожчали овочі (на 11,1%). На 3,6–0,1% зросли ціни на цукор, фрукти, хліб, сметану, макаронні вироби, інші продукти переробки зернових, молоко, рибу та продукти з риби, сири, масло, кондитерські вироби з борошна, яловичину, кондитерські вироби з цукру, безалкогольні напої, маргарин та інші рослинні жири, сало, олію соняшникову. Водночас на 5,7–0,1% подешевшали яйця, рис, свинина, кисломолочна продукція, м’ясо птиці, шоколад.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,9%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,5% та алкогольних виробів – на 0,4%.

Одяг і взуття подешевшали на 1,7%, зокрема, взуття – на 2,2%, одяг – на 1,2%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,1% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій – на 2,6%, опалення – на 0,7%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,3%, що пов’язано із подорожчанням амбулаторних послуг та фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання на 0,3%.

Зниження цін на транспорт у цілому на 0,4% зумовлено здешевленням палива та мастил на 2,1%. Разом з тим на 0,9% подорожчали транспортні послуги.

У сфері зв’язку ціни зросли на 1,2%, що пов’язано з подорожчанням мобільного зв’язку на 3,2%, Інтернету – на 0,4%.

Головне управління статистики у Рівненській області