Також дивіться новини на facebook.com

Цінова ситуація на споживчому ринку області у листопаді 2018 року

  По області індекс споживчих цін у листопаді 2018 року порівняно з попереднім місяцем становив 101,6 %.

На споживчому ринку області у листопаді 2018р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,6%. Найбільше подорожчали овочі (на 11,6%). Зросли ціни на молоко, сало, сметану, сири, маргарин та інші рослинні жири, хліб, макаронні вироби, рибу та продукти з риби, кондитерські вироби з борошна, інші продукти переробки зернових, яловичину, рис, безалкогольні напої, кисломолочну продукцію, птицю (на 8,9–0,5%). Водночас на 3,2–0,1% подешевшали цукор, фрукти, масло, свинина, шоколад, яйця, олія соняшникова, кондитерські вироби з цукру.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,7%, у т.ч. алкогольні напої – на 2,9%, тютюнові вироби – на 0,8%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 7,2% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів (цін) на природний газ на 22,9%, каналізацію – на 4,8%, водопостачання – на 4,7%, утримання будинків та прибудинкових територій – на 2,4%, гарячу воду, опалення – на 2,0%, утримання та ремонт житла – на 0,8%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 1,2%, що пов’язано в першу чергу із подорожчанням амбулаторних послуг на 1,3%, фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 1,2%, послуг лікарень – на 1,1%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 0,7% в основному зумовлено подорожчанням вартості автомобілів на 3,3%, а також транспортних послуг – на 1,0%. Водночас ціни на паливо та мастила знизилися на 1,0%.