Також дивіться новини на facebook.com

№ 609 від 26 грудня 2018 року "Про організацію забезпечення ліками громадян Сарненського району, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи"

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 

голови районної державної адміністрації

 
 

26 грудня 2018 року                                                                                         № 609

 
 

Про організацію забезпечення ліками

громадян Сарненського району,

які постраждали внаслідок

Чорнобильської катастрофи

 
 
 

На виконання Законів України «Про місцеві державні адміністрації», «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», постанови Кабінету Міністрів України від 17.10.2008 №955 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і медичні вироби» із змінами і доповненнями, розпорядження голови облдержадміністрації від 18.09.2009 № 351 «Про організацію забезпечення ліками громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», розпорядження голови райдержадміністрації від 02.12.2016 №458 «Про виключення та включення до мережі та фінансування розпорядників і одержувачів бюджетних коштів», з метою упорядкування і вдосконалення якості медикаментозного обслуговування громадян Сарненського району, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи:

1. Довести до виконавців та забезпечити виконання Рекомендацій щодо безоплатного забезпечення ліками для амбулаторного лікування та безоплатного і пільгового зубопротезування постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи громадян Рівненської області (далі – Рекомендації), затверджених розпорядженням голови облдержадміністрації від 18.09.2009 №351 згідно з додатком 1.

2. Утворити та затвердити склад районної робочої групи з питань організації, координації та контролю медичного забезпечення громадян Сарненського району, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи згідно з додатком 2.

3. Затвердити положення про робочу групу з питань організації, координації та контролю медичного забезпечення громадян Сарненського району, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи згідно з додатком 3.

4. Погодження реєстрів відповідно до пункту 2.12 Рекомендацій здійснювати райдержадміністрацією в особі управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації в межах встановлених лімітів.

5. Взяти до уваги:

5.1. Придбання ліків аптечними закладами проводиться за власний рахунок з наступною компенсацією цих витрат у межах виділених лімітів за рахунок коштів, що виділяються для організації медикаментозного забезпечення постраждалих громадян.

5.2. Кошти, які виділяються на медикаментозне забезпечення постраждалих громадян, спрямовуються як субвенція з обласного бюджету районному бюджету.

5.3. Медикаментозне забезпечення та безоплатне і пільгове зубопротезування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи здійснювати згідно укладених договорів.

6. Управлінню праці та соціального захисту населення Сарненської райдержадміністрації:

6.1. Забезпечити відшкодування видатків з безкоштовного відпуску ліків та безоплатного і пільгового зубопротезування аптечним та лікувально-профілактичним закладам, на які покладено забезпечення осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, медикаментами та проведення безоплатного і пільгового зубопротезування, згідно з Рекомендаціями.

6.2. Щокварталу формувати ліміти коштів на медикаменти, безоплатне пільгове зубопротезування, погоджувати їх з начальником управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації та подавати на затвердження голові райдержадміністрації.

6.3. Щомісяця доводити ліміти до аптечних установ, які здійснюють відпуск медикаментів за безоплатними рецептами лікарів, та медичних закладів, які надають послуги з безоплатного і пільгового зубопротезування громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи.

7.    Затвердити перелік лікувально-профілактичних закладів району на які покладається видача рецептів та забезпечення осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, безоплатним та пільговим зубопротезуванням згідно з додатком 4.

8. Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації спільно з головними лікарями медичних закладів району на які покладається видача рецептів та забезпечення осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, безоплатним та пільговим зубопротезуванням :

8.1. Здійснювати постійний контроль за видачею лікарями лікувально-профілактичних закладів безкоштовних рецептів відповідно до чинних нормативних документів та встановлених лімітів і раціональним та ефективним використанням медикаментів, відпущеними за безоплатними рецептами для амбулаторного лікування постраждалих громадян.

8.2. Забезпечити контроль за виконанням лімітів та цільовим використанням коштів.

9. Головним лікарям Комунального закладу «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської районної ради, Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Клесівської селищної ради та Комунального некомерційного підприємства «Немовицький центр первинної медико-санітарної допомоги» Немовицької сільської ради засвідчувати власними підписами Реєстри реалізованих ліків громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (додаток 1 до Рекомендацій) на підставі виданих лікарями рецептів відповідних медичних закладів.

10. Головному лікарю Комунального закладу «Сарненська районна стоматологічна поліклініка» Сарненської районної ради засвідчувати власним підписом Реєстри наданих послуг з безоплатного та пільгового зубопротезування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (додаток 2 до Рекомендацій) на підставі наданих послуг лікарями Комунального закладу «Сарненська районна стоматологічна поліклініка» Сарненської районної ради.

11. Відповідно до п.п.4.5 п.4 Рекомендацій районна державна адміністрація в особі управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації інформує про виконання Рекомендацій департамент соціального захисту населення облдержадміністрації щороку до 15 листопада.

12. Визнати такими, що втратили чинність, розпорядження голови районної державної адміністрації від 13 січня 2017 року №7 «Про організацію забезпечення ліками громадян Сарненського району, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», від 25 вересня 2017 року №411 «Про внесення змін до розпорядження голови районної державної адміністрації від 13 січня 2017 року №7».

13. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації Параницю Н.М.

 
 
 
 

Голова адміністрації                                                                               Я.ЯКОВЧУК

 
  
 
 
 
 
 

                                                                              

                                                                               Додаток 1

                                                                               до розпорядження голови

                                                                               райдержадміністрації

                                                                               26 грудня 2018 року №609    

 
 
РЕКОМЕНДАЦІЇ

щодо безоплатного забезпечення ліками для амбулаторного лікування та

 безоплатного і пільгового зубопротезування постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи громадян Рівненської області, затверджені 

розпорядженням голови облдержадміністрації від 18.09.2009 №351

 
1.Загальні положення

        1.1. Головним розпорядником коштів субвенцій з обласного бюджету районним та місцевим бюджетам для організації медикаментозного забезпечення постраждалих громадян є департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

        1.2. Кошти використовуються для організації медикаментозного забезпечення відповідно до:

Бюджетного кодексу Україну;

Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»;

постанови Кабінету Міністрів України від 05.09.1996 №1071 «Про порядок закупівлі лікарських засобів закладами та установами охорони здоров`я, що фінансуються з бюджету» із змінами та доповненнями;

постанови Кабінету Міністрів України від 17.08.1998 №1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань»;

постанови Кабінету Міністрів України від 17.10.2008 №955 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення» із змінами та доповненнями.

        1.3. Розподіл зазначеної субвенції між районними та міськими бюджетами здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.09.2001 №1195 «Про затвердження Формули розподілу обсягу міжбюджетних трансфертів (дотацій вирівнювання та коштів,що передаються до державного бюджету) між державним бюджетом та місцевими бюджетами» із змінами та доповненнями залежно від фінансового нормативу бюджетної забезпеченості на пільгове медичне обслуговування однієї особи, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи, від чисельності осіб в районах, містах обласного значення, які віднесені до постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи категорії 1, та чисельності потерпілих дітей згідно зі статистичними даними з урахуванням коефіцієнта приведення.

        2. Визначення заходів щодо медикаментозного забезпечення.

        2.1. Умови та порядок надання субвенції районним та міським бюджетам на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, визначаються відповідною угодою між надавачем субвенції та її отримувачем.

        2.2. Перелік аптечних закладів, на які покладається забезпечення постраждалих громадян ліками за безоплатними рецептами, та медичних закладів, на які покладається забезпечення осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, безоплатним та пільговим зубопротезуванням на наступний рік визначається райдержадміністраціями, виконкомами рад міст обласного значення згідно з чинним законодавством.

        2.3. Пропозиції щодо вдосконалення роботи з організації медикаментозного забезпечення постраждалих громадян подаються до департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, виконкомами рад міст обласного значення та виконавцями.

        2.4. Питання забезпечення постраждалих життєво необхідними лікарськими засобами одного найменування на суму 300-500 гривень на курс лікування хворого вирішується лікарсько-консультативними комісіями лікувально-консультативними комісіями лікувально-профілактичних закладів, а на суму понад 500 гривень – лікарсько-консультативними комісіями лікувально-профілактичних закладів за погодженням головного лікаря.

        2.5. Ліки за безоплатними рецептами відпускаються тільки для амбулаторного лікування постраждалих. Відпуск цих медикаментів проводиться за місцем реєстрації вказаних осіб за рецептами лікарів лікувально-профілактичних закладів, не постраждалий перебуває на обліку.

       2.6. Безоплатному відпуску підлягають лікарські засоби для амбулаторного лікування за переліком лікарських засобів вітчизняного та іноземного виробництва, які можуть закуповувати заклади й установи охорони здоров`я, що повністю або частково фінансуються з державного та місцевих бюджетів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 05.09.1996 №1071 «Про порядок закупівлі лікарських засобів закладами та установами охорони здоров`я, що фінансуються з бюджету», із змінами та доповненнями.

        2.7. Керівники лікувально-профілактичних закладів забезпечують видачу рецептів, порядок зберігання та обліку рецептурних бланків, а аптечні заклади відпуск лікарських засобів відповідно до порядку, затвердженого наказом міністерства охорони здоров`я України від 19.07.2005 №360 «Про затвердження Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення, Порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів, інструкції про порядок зберігання, обліку та знищенням рецептурних бланків та вимог-замовлень»,зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 20.07.2005 за №782/11062 із змінами та доповненнями.

       2.8. Забезпечення постраждалих наркотичними, психотропними лікарськими засобами та прекурсорами здійснюється через аптеки, що мають дозвіл (ліцензію) Комітету з контролю за наркотиками та їх відпуску.

       2.9. Керівники аптечних закладів контролюють підтвердження факту отримання ліків особистим підписом постраждалих осіб та зазначення на звороті рецепту для отримання ліків особистим постраждалих осіб та зазначення на звороті рецепту дати отримання ліків. У разі, якщо ліки, призначені для лікування дітей та важкохворих, отримують батьки або інші особи, крім підпису та дати на звороті рецепту проставляються паспортні дані особи, яка отримала ліки.

        2.10. Аптеки ведуть комп`ютерний облік медикаментів, безоплатно виданих постраждалим громадянам, у реєстрі реалізованих безоплатно ліків (далі-реєстр) за формою згідно з додатком 1 до Рекомендацій.

        2.11. Медичні заклади, на які покладається забезпечення осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, безоплатним та пільговим зубопротезуванням, ведуть реєстр наданих послуг з безоплатного та пільгового зубопротезування постраждалих громадян (далі – реєстр) за формою згідно з додатком 2 до рекомендацій.

        2.12. Реєстри погоджуються місцевими органами виконавчої влади та подаються розпоряднику коштів, який здійснює відшкодування коштів аптечним та медичним закладам. Реєстр подається до органу Державного казначейства разом з платіжними документами при проведенні видатків. Копії реєстру подаються лікувально-профілактичним закладам для проведення аналізу забезпечення ліками та безоплатним і пільговим зубопротезуванням постраждалих осіб. Реєстри зберігаються в аптечних та медичних закладах.

        2.13. Аптечні та медичні заклади щомісячно до 5 числа наступного періоду подають розпорядникам коштів субвенцій у районах, містах обласного значення оперативну інформацію про використання коштів на безоплатне забезпечення ліками та безоплатне і пільгове зубопротезування постраждалих громадян.

        2.14. Розпорядники коштів щомісячно до 10 числа наступного періоду подають департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації узагальнену інформацію про використання коштів на безоплатне забезпечення ліками та безоплатне і пільгове зубопротезування постраждалих громадян за формою згідно з додатком 3 до Рекомендацій.

        3. Оплата рахунків на організацію медикаментозного забезпечення.

        3.1. Кошти субвенції з обласного бюджету на медикаментозне забезпечення постраждалих громадян надходять на рахунок департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, відкритий у головному управлінні Державного казначейства України в Рівненській області. Платіжним дорученням департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації перераховує кошти на рахунок району, відкритий в органах Державного казначейства.

       3.2. Відшкодування видатків з безоплатного відпуску ліків та безоплатного і пільгового зубопротезування постраждалих громадян розпорядниками коштів субвенції у районі у межах визначених обсягів видатків на зазначені цілі та в міру їх надходження з реєстраційних рахунків, відкритих у територіальних органах Державного казначейства, відповідно до кошторисів та на підставі підтверджуючих документів, згідно з Порядком казначейського обслуговування місцевих бюджетів, затвердженим наказом Державного казначейства України від 04.11.2002 №205, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 26.11.2002 за № 919/7207, із змінами і доповненнями.

       4. Контроль за організацією медикаментозного забезпечення.

       4.1. Районні державні адміністрації та виконкоми рад міст обласного значення здійснюють безпосередній контроль за роботою аптечних закладів, випискою та обліком безкоштовниз рецептів, цільовим використанням коштів.

        4.2. Управління охорони здоров`я облдержадміністрації здійснює контроль за виписуванням безкоштовних рецептів у межах виділених коштів субвенцій та відпуском за ними ліків відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.08.1998 №1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань» із змінами та доповненнями.

        4.3. Державна інспекція з контролю за цінами в Рівненській області здійснює контроль за правильністю формування цін та дотримання граничних торгівельних надбавок.

        4.4. Рівненська обласна державна інспекція з контролю якості лікарських засобів здійснює контроль за якістю ліків, що відпускаються постраждалим громадянам.

        4.5. Районні державні адміністрації, виконкоми рад міст обласного значення, управління охорони здоров`я облдержадміністрації, державна інспекція з контролю за цінами в Рівненській області, Рівненська обласна державна інспекція з контролю якості лікарських засобів інформують про виконання рекомендацій департамент соціального захисту населення облдержадміністрації до 15 листопада.

 
 
        

Начальник управління праці

та соціального захисту населення

райдержадміністрації                                                                         В.ДРИГАНЕЦЬ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


                                                                                                                                                Додаток 1 до Рекомендацій щодо безоплатного

                                                                                                                                                забезпечення ліками для амбулаторного лікування 

                                                                                                                                                і пільгового зубопротезування постраждалих

                                                                                                                                                внаслідок Чорнобильської катастрофи громадян

                                                                                                                                                Сарненського району Рівненської області

                                                                                                                                                      

                                                                                                                                                Погоджено

                                                                                                                                                Начальник управління праці та соціального

                                                                                                                                                захисту населення райдержадміністрації

                                                                                                                                                 ______________________________________

                                                                                                                                                «      »________________________20___

 

                                   Реєстр реалізованих ліків громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

                                     _________________________________________________________________________________

                                                                                              (назва аптечного закладу)

                                                                  за період з «    » по «    »__________________20____ року

 
№ з/п
Прізвище, ім`я, по-батькові постражда-
лого внаслідок
Чорнобиль
ської
катастрофи
Категорія,
серія та № посвідчення
постраждалого
наслідок
Чорнобильської
катастрофи
Прізвище,
ім`я,
по-батькові
лікаря, який видав рецепт
рецеп-
та
Дата
реаліза-ції
ліків
постраж-
далому
Найменування
лікарського
засобу,
форма випуску, серія, виробник
Одини
ця
виміру
Кількість
реалі-
зованих
безоплат-
но
ліків
Оптова
ціна
вироб-
ника, митна
ціна
Сума
за
опто-
вими,
мит-
ними
ціна-
ми
Закупі-
вельна
ціна
Вартість
реалізо-
ваних ліків з
ураху-
внням
торгі-вельної
надбавки
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Разом
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Всього підлягає відшкодуванню витрат на суму __________________________________________ грн. _____коп.

Керівник медичного (аптечного) закладу

Керівник лікувально-профілактичного закладу

Головний бухгалтер
МП

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                Додаток 2 до Рекомендацій щодо безоплатного

                                                                                                                                                забезпечення ліками для амбулаторного лікування 

                                                                                                                                                і пільгового зубопротезування постраждалих

                                                                                                                                                внаслідок Чорнобильської катастрофи громадян

                                                                                                                                                Сарненського району Рівненської області

                                                                                                                                                      

                                                                                                                                                Погоджено

                                                                                                                                                Начальник управління праці та соціального

                                                                                                                                                захисту населення райдержадміністрації

                                                                                                                                                 ______________________________________

                                                                                                                                                «      »________________________20___

 

Реєстр наданих послуг з безоплатного та пільгового зубопротезування громадянам, які постраждали внаслідок  

                                                                                              Чорнобильської катастрофи

                                     _________________________________________________________________________________
                                                                                              (назва аптечного закладу)

                                                                  за період з «    » по «    »__________________20____ року

 
№ з/п
Прізвище, ім`я, по-батькові постражда-
лого внаслідок
Чорнобиль
ської
катастрофи
Адреса
Серія та № посвідчення
постраждалого
наслідок
Чорнобильської
катастрофи
Прізвище,
ім`я,
по-батькові
лікаря, який надав послугу
Дата надання
послуг
(закінчення
роботи згідно
з нарядом)
Дата та номер
розрахункового
документа
(наряду)
Вартість
наданих
послуг
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Всього підлягає відшкодуванню витрат на суму __________________________________________ грн. _____коп.

Керівник медичного (аптечного) закладу

Керівник лікувально-профілактичного закладу

Головний бухгалтер
МП

 


                                                                                                                                                Додаток 3 до Рекомендацій щодо безоплатного

                                                                                                                                                забезпечення ліками для амбулаторного лікування 

                                                                                                                                                і пільгового зубопротезування постраждалих

                                                                                                                                                внаслідок Чорнобильської катастрофи громадян

                                                                                                                                                Сарненського району Рівненської області

 
Звіт

про витрати на безоплатне забезпечення ліками осіб, постраждалих внаслідок

Чорнобильської катастрофи
Назва
аптечного
закладу
Обсяги видатків

         грн.

Профінансовано,

          грн.

Кількість громадян,
яким відпущено
ліки
Кількість
відпущених
рецептів
Загальна сума
використаних
коштів, грн.
Перелік
поста-
чальників
Залишок
невико-
ристаних
коштів
З поч.
року
За
місяць
З поч.
року
За
місяць
З поч.
року
За
місяць
З поч.
року
За
місяць
З поч.
року
За
місяць
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Керівник аптечного закладу

Головний бухгалтер
МП
 
Звіт

про витрати на безоплатне забезпечення ліками осіб, постраждалих внаслідок

Чорнобильської катастрофи
Лікувально-профілактичний заклад
Обсяги видатків

         грн.

Профінансовано,

          грн.

Загальна сума
використаних
коштів, грн.
Кількість
громадян, яких було зубопротезовано
Кількість
громадян в
черзі
Залишок
невико-
ристаних
коштів
З поч.
року
За
місяць
З поч.
року
За
місяць
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Керівник аптечного закладу

Головний бухгалтер
МП


                                                                               Додаток 2

                                                                               до розпорядження голови

                                                                               райдержадміністрації

                                                                               26 грудня 2018 року №609      

                                                                      

                                                      Склад

районної робочої групи з питань організації, координації та контролю медичного забезпечення громадян Сарненського району, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

 
Керівник

робочої групи -                      заступник голови райдержадміністрації

                                                 
Заступник

керівника робочої групи -      начальник управління праці та соціального

                                                  захисту населення райдержадміністрації

                                                

Секретар

робочої групи   -                    начальник відділу з питань постраждалих

                                                 внаслідок аварії на ЧАЕС управління праці

                                                 та соціального захисту населення

                                                 райдержадміністрації
 
Члени робочої групи:
 

Начальник управління Державної казначейської служби України у Сарненському районі

 

Начальник юридичного відділу райдержадміністрації

 

Заступник головного лікаря з поліклінічної роботи КЗ «Сарненська центральна района лікарня Сарненської районної ради

 

Голова громадської організації «Союз-Чорнобиль» (за згодою)

 
 

Начальник управління праці

та соціального захисту населення

райдержадміністрації                                                                         В.ДРИГАНЕЦЬ

 
 
 
 
 

                                                                               Додаток 3

                                                                               до розпорядження голови

                                                                               райдержадміністрації

                                                                               26 грудня 2018 року №609

 
 
Положення

про робочу групу з питань організації, координації та контролю медичного забезпечення громадян Сарненського району, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

 

Дане положення розроблене з метою поліпшення якості пільгового медичного обслуговування громадян Сарненського району, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Завданням робочої групи з питань організації, координації та контролю медичного забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (далі – робоча група) є поліпшення якості пільгового медичного обслуговування громадян Сарненського району, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

В своїй роботі робоча група керується нормативно-правовими актами, що регулюють означену вище сферу діяльності та враховує Рекомендації щодо безоплатного забезпечення ліками для амбулаторного лікування та безоплатного і пільгового зубопротезування постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи громадян Рівненської області, затвердженими розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 18.09.2009 №351 «Про організацію забезпечення ліками громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», в також цим Положенням.

Робоча група створюється у складі голови, секретаря та інших членів, які беруть участь в її роботі на громадських засадах і мають рівні права.

Персональний склад робочої групи затверджується розпорядженням голови райдержадміністрації.

Робочу групу очолює заступник голови райдержадміністрації.

Робоча група забезпечує:

організацію та координацію безоплатного відпуску ліків для амбулаторного лікування та надання послуг з безоплатного та пільгового зубопротезування громадянам району, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у межах виділених лімітів;

визначення аптечних та лікувально-профілактичних закладів, які будуть забезпечувати громадян Сарненського району, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи пільговим медичним обслуговування (далі –Процедура);

контроль за цільовим використанням коштів, направлених на медикаментозне забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;

постійний та ефективний контроль за видачею лікарями району безкоштовних рецептів відповідно до нормативних документів в межах виділених лімітів;

дотримання розміру торгівельної націнки не більше 10 відсотків від закупівельної ціни, з дотриманням вимог чинного законодавства.

Робоча група має право:

приймати рішення про розірвання договору з аптечними та лікувально – профілактичними закладами, які будуть забезпечувати громадян Сарненського району, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи пільговим медичним обслуговуванням з якими будуть укладені відповідні договори;

приймати рішення щодо відпуску лікарських засобів за безоплатними рецептами в окремих випадках.

Начальник управління праці та соціального захисту населення  погоджує реєстри обліку медикаментів, безоплатно виданих громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, що ведуться аптечними закладами.

Робоча група здійснює свою діяльність у формі засідань робочої групи.

Засідання робочої групи є повноваженим, якщо на ньому присутні не менше двох третин від затвердженого складу робочої групи.

Засідання робочої групи скликається її головою за потреби, але не рідше одного разу на квартал.

Рішення робочої групи приймаються шляхом відкритого голосування, більшістю від її затвердженого складу і оформляється протоколом, який підписує голова та секретар робочої групи. У разі відмови від підписання член робочої групи зобов`язаний письмово викласти свою окрему думку і додати її до протоколу засідання робочої групи.

У разі рівного розподілу голосів, голос голови робочої групи є вирішальним.

Всі письмові скарги та звернення, що стосуються цієї процедури та будь-яких зловживань щодо відпуску ліків чи отримання рецептів мають бути розглянуті на засіданні робочої групи за участю заявника (крім випадків його відмови або не реагування на письмові повідомлення), відповідної особи (представника), що здійснила відпуск ліків або виписала рецепт.

 
 

Начальник управління праці

та соціального захисту населення                                                          
райдержадміністрації                                                                         В.ДРИГАНЕЦЬ
 
 
 
 
 
 
 
 

                                                                              Додаток 4

                                                                               до розпорядження голови

                                                                               райдержадміністрації

                                                                               26 грудня 2018 року №609

 
 
 

Перелік лікувально-профілактичних закладів району

на які покладається видача рецептів та забезпечення осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, безоплатним та пільговим зубопротезуванням

 
 

1. Комунальний заклад «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської  

    районної ради.

2. Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-

    санітарної допомоги» Клесівської селищної ради.

3. Комунальне некомерційне підприємство «Немовицький центр первинної     

    медико-санітарної допомоги» Немовицької сільської ради.

4. Комунальний заклад «Сарненська районна стоматологічна поліклініка»  

    Сарненської районної ради.
 
 
 

Начальник управління праці

та соціального захисту населення

райдержадміністрації                                                                         В.ДРИГАНЕЦЬ