Також дивіться новини на facebook.com

№ 615 від 27 грудня 2018 року "Про стан виконання програми розвитку туризму у Сарненському районі на 2016 – 2020 роки"

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 

голови районної державної адміністрації

 
 
27 грудня   2018 року                                                                                  № 615
 

Про стан виконання програми розвитку

туризму у Сарненському районі на

2016 – 2020 роки
 

Програма розвитку туризму Сарненського району на 2016 – 2020 роки  передбачає проведення  заходів щодо розвитку туристичної інфраструктури, подієвого, сільського зеленого туризму, удосконалення рекламно-інформаційної діяльності та науково-методичного забезпечення.

За останні три роки Сарненщину відвідало близько 8 тисяч туристів, з яких лише у 2018 році – 3,7 тис. осіб. Найбільший відсоток серед туристів складають: молоді люди, подорожуючі зі своєю сім’єю (25–44 роки) – 29,9 відс. та люди середнього віку, подорожуючі без дітей (45–64 роки) – 40 відс.

В районі постійно проводиться моніторинг туристичних ресурсів району, вивчення стану популярних серед туристів культурно-історичних пам’яток та природних об’єктів, сприяння їх збереженню, облаштуванню та використанню в туристичних потребах.

Для подальшого розвитку туризму в районі 27 вересня 2017 року відкрито інформаційно-туристичний офіс. В селах Кам’яне-Случанське та Бутейки створені агросадиби «Домашній затишок» і «Над Случем». Розроблені туристичні маршрути «Перлинами Степаня» та «Стежками УПА», ековеломаршрути по району та пішохідна екскурсія «Старими вулицями міста Сарни».

На 2019 рік заплановано розвивати екотуризм, обстеження місцевості для створення військового туристичного маршруту «Лінія оборони», випуск довідників, сувенірної продукції, розробку та випуск буклету «Сарненщина мальовнича».

З метою кращого виконання Програми розвитку туризму у Сарненському районі на 2016 – 2020 роки, відповідно до Законів України «Про місцеві державні адміністрації», «Про туризм»:

1. Роботу проведену відділом культури і туризму райдержадміністрації та виконавчими комітетами сільських, селищних та міської рад по розвитку туризму в Сарненському районі визнати задовільною.

2. Відділу культури і туризму райдержадміністрації активізувати роботу по виконанню районної програми в галузі туризму, для збільшення кількості туристів щороку не менш як на 20 відсотків.

3. Рекомендувати виконавчим комітетам сільських, селищних та міської рад:

3.1. сприяти активізації екологічного туризму на базі територій природно-заповідного фонду району, зокрема природно-реакційних об’єктів, територій, місць короткотривалого відпочинку населення, туристичних об’єктів та маршрутів. Сприяти в проведенні їх паспортизації;

3. 2. в межах реальних фінансових ресурсів виготовляти (оновлювати), встановлювати вказівники, інформаційні щити, дорожні туристичні знаки, визначити та по можливості облаштувати території для стоянок туристичного транспорту, кемпінгів, санітарних місць біля основних туристично-екскурсійних об’єктів та інфраструктур, в місцях масового відпочинку населення;

3. 3. сприяти розвитку активних видів туризму та відповідно спортивно-туристичної інфраструктури, в тому числі організація та проведення тематичних туристичних заходів (походи, сплави на річках Случ та Горинь, наметові табори, змагання, вишколи, наукові пікніки, квести тощо);

3. 4. всіляко розвивати мережу природо-заповідних об’єктів та впроваджувати нові форми їх туристичної активності (зони відпочинку, екологічні стежки тощо);

4. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати відділ культури і туризму райдержадміністрації до 15.12.2019.

5. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації Параницю Н.М.

 
 
 
Голова адміністрації                                                                   Я. ЯКОВЧУК