Також дивіться новини на facebook.com

№ 160 від 14 травня 2019 року "Про підсумки роботи галузей господарського комплексу району за січень-березень 2019 року"

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
14 травня 2019 року                                                                                   № 160
 

Про підсумки роботи галузей господарського комплексу району за січень-березень 2019 року


 

За січень-лютий 2019 року обсяг реалізованої промислової продукції (товарів, робіт, послуг) збільшився порівняно з січнем – лютим 2018 року на             57,1 відс. (останні статистичні дані) і становив 211,9 млн.грн..

Найбільші прирости виробництва продукції досягнуто в галузі машинодобування –на 64,0 відс., харчовій промисловості – на 10,3 відс., в галузі лісового господарства – на 0,9 відс., поліграфії—на 11,5 відс..

За основними видами промислової продукції нарощено виробництво виробів здобних на 10,6 відс., хліба та виробів хлібобулочних, нетривалого зберігання на 3,5 відс.,випуск меблів кухонних на 30,3 відс..

Сільськогосподарськими підприємствами району нарощено виробництво молока та курячих яєць на 3,0 відс., вирощування м’яса на 0,7 відс., поголів’я корів зросло на 6,0 відс..

За січень – лютий 2019 року будівельними підприємствами районувиконано робітв діючих цінах у 14,6 рази більше відповідного періоду минулого року.

Автотранспортними підприємствами району за січень-лютий 2019 року перевезено 1,9 тис.т. вантажів та виконано вантажооборот в обсязі 0,8 млн.ткм., що відповідно у 3,8 рази і 17,6 разів перевищило рівень січня – лютого попереднього року.

Бюджет району по власних доходах загального фонду за перший квартал 2019 року виконаний на 111,3 відс., районний бюджет на 103,9 відс.

До зведеного бюджету за січень-березень 2019 року зібрано платежів на 18,9 відс. більше у порівнянні до відповідного періоду минулого року, надходження платежів до Державного бюджету збільшилися на 11,8 відс., доходи місцевих бюджетів зросли на 24,7 відс. до січня-березня 2018 року.

Надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування станом на 01.04.2019 збільшилися на 15,6 відс. до рівня аналогічного періоду минулого року.

Разом з тим, у січні - березні 2019 року обсяг виробництва промислової продукції (за даними промислових підприємств) зменшився до відповідного періоду минулого року на 0,4 відс., зокрема в добувній галузі на 13,7 відс.

В натуральних показниках зменшено виробництво граніту необробленого або начорно обробленого на 18,7 відс., щебеню на 22,8 відс..

Сільськогосподарськими підприємствами району на 26,0 відс. зменшено реалізацію на забій і переробку худоби в живій вазі. Поголів’я великої рогатої худоби зменшилося на 4,0 відс., поголів’я птиці на 2,0 відс..

Значним залишається обсяг податкового боргу по платежах до Зведеного бюджету району, який зріс до початку року на 212,9 тис.грн. і на 01.04.2019 становив 19,7 млн.грн.

Заборгованість з єдиного соціального внеску в порівнянні до 01.01.2019 зросла на 60,1 відс. або 2,7 млн.грн. і становила 7,3 млн.грн.

Заборгованість по страхових внесках на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування станом на 01.04.2019 складає 1003,6 тис.грн.

Враховуючи підсумки роботи галузей господарського комплексу району за січень-березень 2019 року, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 26 квітня 2019 року № 412 «Про підсумки роботи галузей господарського комплексу області та виконання місцевих бюджетів за І квартал 2019 року», керуючись повноваженнями, передбаченими статтею 119 Конституції України, статтями 16, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»:

1. Заступникам голови райдержадміністрації, керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади :

1.1.Забезпечити в повному обсязі виконання завдань та прогнозних показників передбачених Програмою економічного і соціального розвитку району на 2019 рік, схваленої розпорядженням голови райдержадміністрації від 19.12.2018 № 597.

1.2. Проаналізувати підсумки роботи за І квартал 2019 року та вжити дієвих заходів щодо виправлення негативних та покращення досягнутих показників у всіх сферах діяльності.

2. Відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації:

2.1. Здійснювати щоквартальний моніторинг показників соціально-економічного розвитку району, які передбачені розпорядженням голови Рівненської обласної державної адміністрації від 03.07.2018 № 443 «Про проведення моніторингу та оцінки результативностіреалізації державної регіональної політики у районах та містах обласного значення».

2.2. Надавати інформаційно - консультативну підтримку органам місцевого самоврядування, суб’єктам господарювання, громадським організаціям з питань залучення інвестиційних ресурсів та міжнародної технічної допомоги.

3. Відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації:

3.1. Забезпечити спільно з суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність в галузі сільського господарства, проведення комплексу весняно-польових робіт в оптимальні строки з дотриманням агротехнічних вимог.

3.2. Тримати на постійному контролі питання відтворення та збереження поголів’я всіх видів сільськогосподарських тварин.

3.3. Сприяти потенційним інвесторам в укладанні договорів оренди та розширенні посівних площ.

3.4. Вжити організаційних та інформаційно-роз’яснювальних заходів щодо залучення коштів, передбачених Державним бюджетом України на 2019 рік для підтримки сільськогосподарських виробників, забезпечити надання практичної допомоги щодо підготовки відповідних документів.

3.5. Сприяти створенню в районі виробничих потужностей з переробки та зберігання сільськогосподарської продукції.

4. Відділу містобудування, архітектури та інфраструктури райдержадміністрації здійснювати постійний контроль за утриманням, будівництвом, реконструкцією та ремонтом доріг комунальної власності населених пунктів району.

5. Рекомендувати виконавчим комітетам Степанської селищної ради, Вирівської, Кам’яне–Случанської, Люхчанської, Тутовицької, Немовицької сільських рад спільно з відділом містобудування, архітектури та інфраструктури райдержадміністрації забезпечити проведення робіт з виготовлення генеральних планів та планів зонування територій населених пунктів: смт. Степань, сіл Вири, Гранітне, Кам’яне-Случанське, Глушиця, Тутовичі, Гута-Перейма, с-ще Страшеве, с-ще Немовичі.

6. Рекомендувати виконавчим комітетам Костянтинівської, Селищенської, Немовицької сільських рад провести повторну нормативно-грошову оцінку земель населених пунктів відповідно до плану графіку проведення робіт з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів на 2018-2019 оціночний роки.

7 . Рекомендувати виконавчим комітетам міської, селищних, сільських рад, в межах повноважень:

7.1. Вжити заходів щодо своєчасного прийняття рішень про встановлення ставок місцевих податків і зборів на 2020 рік, офіційного оприлюднення та подання до 01 липня 2019 року копій прийнятих рішень Сарненському управлінню Головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській області.

7.2. Спільно з Сарненським управлінням Головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській області забезпечити контроль за діяльністю суб’єктів господарювання при здійсненні побічних лісових користувань та заготівлі другорядних лісових матеріалів щодо сплати збору за спеціальне використання лісових ресурсів протягом сезону масової їх заготівлі.

7.3.Забезпечити  реалізацію заходів щодо запровадження роздільного збирання відходів на підвідомчих територіях, дотримання належного   санітарного стану та охорони навколишнього природного середовища.

7.4. З метою запобігання негативним тенденціям на ринку нафтопродуктів, активізувати роботу шодо виявлення самовільно влаштованих об’єктів торгівлі нафтопродуктами та припинення їх діяльності.

8. Рекомендувати виконавчому комітету Сарненської міської ради забезпечити контроль за експлуатацією каналізаційних очисних споруд міста та проведення лабораторних досліджень стічних вод.

9. Відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації за підсумками проведення опалювального сезону 2018-2019 років в найкоротші терміни визначити першочергові заходи з підготовки закладів освіти до опалювального періоду 2019-2020 років. 

10.Фінансовому управлінню райдержадміністрації, рекомендувати виконавчим комітетам міської, селищних, сільських рад:

10.1.Забезпечити постійний контроль за виконанням планів по власних доходах до місцевих бюджетів, затверджених на 2019 рік.

10.2. Забезпечити повне цільове використання субвенцій, що виділяються з державного бюджету.

11. Розпорядникам бюджетних коштів, виконавчим комітетам міської, селищних, сільських рад:

11.1. Забезпечити безумовне виконання положень статті 77 Бюджетного кодексу України, в частині першочергового врахування у повному обсязі потреби в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ, проведення розрахунків за комунальні послуги та спожиті енергоносії, та не допускати кредиторської заборгованості.

11.2. Забезпечити дотримання жорсткого режиму економії бюджетних коштів, оптимізацію мережі бюджетних установ та штатної чисельності їх працівників.

12. Голові районної робочої групи активізувати діяльність районної робочої групи із виявлення платників та сплати акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, які здійснюють діяльність на території Сарненського району утвореної відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації від 08 червня 2015 року № 213 (зі змінами), щодо сплати до місцевих бюджетів акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

13.Сарненському управлінню Головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській області вжити невідкладних заходів щодо скорочення обсягу боргу до зведеного бюджету зі сплати єдиного соціального внеску.

14. Робочій групі з підготовки перспективного плану формування територій громад Сарненського району спільно з Рівненським відокремленим підрозділом «Центр розвитку місцевого самоврядування» та Офісом реформ Рівненського регіонального відділення «Асоціація міст України» активізувати організаційно-роз’яснювальну роботу щодо добровільного формування спроможних об’єднаних територіальних громад в районі.

 
 

15. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати відділ економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації щокварталу до 10 числа місяця наступного за звітним періодом.

16. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.

 
 
 
 
Голова адміністрації                                                                          Я.ЯКОВЧУК