Також дивіться новини на facebook.com

№ 162 від 14 травня 2019 року "Про забезпечення пожежної безпеки на території Сарненського району"

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
14  травня  2019 року
                                                    № 162                                        
  
 
 
Про  забезпечення пожежної безпеки  на території Сарненського району
 
 
 
 
 

За останні 4 роки  на території Сарненського району виникло 512 пожеж. Упродовж  2018 року зареєстровано 114 пожеж. З початку 2019  року виникло  45 пожеж,  що на 33% більше, ніж за аналогічний період  2018 року - 30 пожеж.

Більшість пожеж виникало в житловому секторі громадян.

 

Основними причинами виникнення проблеми є:

- зношеність основних виробничих фондів підприємств, установ та організацій, що є реальною загрозою виникнення пожеж, аварій і катастроф, масштаби яких можуть негативно вплинути на стан довкілля, економіки і національної безпеки, а також завдати значних матеріальних збитків державі;

- обмежене фінансування заходів, спрямованих на забезпечення пожежної безпеки населених пунктів району та об’єктів, низький рівень матеріально-технічного оснащення підрозділів місцевої пожежної охорони;

- низький рівень культури пожежної безпеки населення та особистої відповідальності за дотриманням вимог пожежної безпеки.

             Зважаючи на викладене вище та з метою посилення пожежної безпеки в населених пунктах району відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та Кодексу цивільного захисту України:

 

1.        Сарненському районному сектору Головного управління ДСНС України у Рівненській області:

1.1   Організувати розміщення соціальної реклами з тематики дотримання правил пожежної безпеки.

1.2 Забезпечити постійне транслювання текстів протипожежних застережень, звернень до громадян через радіовузли об'єктів з масовим перебуванням людей, соціально-побутових, промислових підприємств, залізничного і автовокзалів, ринків.

1.3  Силами підрозділів 5 Державного пожежно-рятувального загону    Головного управління ДСНС України у Рівненській області із залученням представників житлово-комунальних підприємств, селищних і сільських рад, місцевих пожежних команд здійснити профілактичні відпрацювання населених пунктів, найбільш уражених пожежами та тих, де мали місце факти загибелі людей на пожежах.

1.4     Спільно з виконавчими комітетами селищних та сільських рад проводити роботу щодо створення місцевих пожежних команд в населених пунктах, у яких відсутні підрозділи ДСНС.

1.5 Забезпечити системний моніторинг стану зовнішніх джерел протипожежного водопостачання.

 

2.       Рекомендувати виконавчим комітетам міської, селищних та сільських рад :

 

2.1 Аналізувати причини виникнення пожеж та організувати виконання заходів щодо недопущення їх у майбутньому.

 

2.2 Активізувати роз’яснювальну роботу серед працівників підприємств, установ, організацій різних форм власності та населення щодо дотримання вимог пожежної безпеки та природоохоронного законодавства, заборони спалювання на сільгоспугіддях, присадибних ділянках і приватних територіях залишків рослинності, сміття та необхідності розчищення від сухої трави і сухостою ділянок місцевості, що прилягають до населених пунктів і потенційно-небезпечних об’єктів, та розташованих уздовж доріг.

 

          2.3 Організувати в селищних, сільських радах,  житлово-експлуатаційних організаціях проведення навчання населення та забезпечення протипожежних тренувань на всіх підприємствах, установах, організаціях незалежно від чисельності та форм власності працюючих відповідно до вимог «Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2013 № 444.

 

          2.4 Забезпечити розміщення інформаційних стендів з вимогами правил пожежної безпеки та інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту, правил пожежної безпеки у побуті та громадських місцях, культових будинках та спорудах, а також інших об’єктах з масовим перебуванням людей.

 

3.       Відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації для вивчення правил  пожежної  безпеки  провести  роз’яснювальну  роботу,  спрямовану   на

запобігання травмування і загибелі дітей на пожежах через дитячі пустощі та необережне поводження з вогнем, залучати працівників Сарненського районного сектору Головного управління ДСНС України у Рівненській області до участі у заняттях з «Основ безпеки життєдіяльності», а також у батьківських зборах в дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладах.

 

4.       Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови райдержадміністрації від 05 травня 2018 року № 188 «Про забезпечення пожежної безпеки у Сарненському районі».

 

 5. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови адміністрації І.Назарця.

 
 
 
 
 
Голова адміністрації                                                                                Я.ЯКОВЧУК