Також дивіться новини на facebook.com

Цінова ситуація на споживчому ринку області у березні 2019 року

  По області індекс споживчих цін у березні 2019 року порівняно з попереднім місяцем становив 100,8 %.

На споживчому ринку області у березні 2019р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,6%. На 4,8–0,1% зросли ціни на маргарин та інші рослинні жири, овочі, фрукти, хліб, інші продукти переробки зернових, рибу та продукти з риби, макаронні вироби, цукор, масло, сметану, кондитерські вироби з цукру, безалкогольні напої, олію соняшникову, кисломолочну продукцію, сири, сало, м’ясо птиці. Водночас на 7,3–0,2% подешевшали яйця, молоко, кондитерські вироби з борошна, свинина, яловичина.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,0%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,6% та алкогольних напоїв – на 0,5%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,3% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів та цін на утримання будинків та прибудинкових територій на 3,2%, водопостачання – на 2,1%, каналізації – на 2,1%, утримання та ремонт житла – на 0,8%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,3%, що пов’язано з подорожчанням амбулаторних послуг на 0,5% та фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 0,3%.

Зниження цін на транспорт у цілому на 0,1% зумовлено здешевленням вартості автомобілів на 2,5%, палива та мастил – на 0,1%. Разом з тим на 3,8% подорожчали послуги залізничного пасажирського транспорту.

У сфері зв’язку ціни зросли на 1,9%, що пов’язано з подорожчанням мобільного зв’язку на 5,3%.

 
Головне управління статистики у Рівненській області