Також дивіться новини на facebook.com

Цінова ситуація на споживчому ринку області у липні 2019 року

 По області індекс споживчих цін у липні 2019 року порівняно з попереднім місяцем становив 99,4 %.

На споживчому ринку області в липні 2019р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої залишися в цілому без змін. Однак коливання цін по групах товарів були присутні. Суттєво подорожчали в ціні яйця (на 16,2%). Зросла ціна на цукор, свинину, хліб, кондитерські вироби з борошна, рибу та продукти з риби, сметану, шоколад, рис, сири, м’ясо птиці, кисломолочну продукцію, інші продукти переробки зернових, яловичину, кондитерські вироби з цукру (на 4,0–0,1%). Водночас подешевшали овочі (на 9,3%). Знизилися ціни на маргарин та інші рослинні жири, сало, фрукти, соняшникову олію, масло, макаронні вироби та молоко (на 2,0–0,6%).

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,6%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,1%.

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 2,8% відбулося за рахунок зниження цін на природний газ на 10,1%. Разом з тим відбулося підвищення тарифів на утримання та ремонт житла на 0,2%.

Ціни на транспорт у цілому збільшилися на 0,3%, що зумовлено подорожчанням послуг автодорожнього пасажирського транспорту на 5,7% та залізничного пасажирського транспорту – на 1,8%. Разом з тим відбулося здешевлення палива та мастил на 4,1%.

Одяг і взуття подешевшали на 2,6%, зокрема одяг – на 3,3%, взуття – на 1,8%.

Предмети домашнього вжитку, побутова техніка подорожчали на 0,2%, зокрема домашній текстиль – на 0,7%.

У сфері відпочинку і культури ціни зросли на 0,1%, що зумовлено з подорожчанням вартості туристичних послуг на 1,6%, газет, книжок та канцелярських товарів – на 0,1%.

Головне управління статистики у Рівненській області