Також дивіться новини на facebook.com

Цінова ситуація на споживчому ринку області у липні 2018 року

  По області індекс споживчих цін у липні 2018 року порівняно з попереднім місяцем становив 99,7 %.

На споживчому ринку області в липні 2018р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,9%. Найбільше подешевшали овочі, фрукти та яйця (на 12,2–6,4%). На 1,7–0,1% знизилися ціни на маргарин та інші рослинні жири, молоко, сметану, рибу та продукти з риби, кондитерські вироби з цукру, масло, безалкогольні напої, свинину. Водночас на 2,4–0,1% подорожчали рис, шоколад, макаронні вироби, олія соняшникова, сало, інші продукти переробки зернових, цукор, м’ясо птиці, яловичина, хліб, сири, кондитерські вироби з борошна, кисломолочна продукція.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,8%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 2,8% та алкогольних напоїв – на 0,4%.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива протягом місяця не змінювалися.

У сфері охорони здоров’я ціни знизилися на 0,3%, що пов’язано в першу чергу із здешевленням амбулаторних послуг на 0,5% та фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 0,3%.

Зниження цін на транспорт у цілому на 0,6% в основному зумовлено здешевленням вартості автомобілів на 3,4%, палива та мастил – на 0,3%. Разом з тим зросла вартість проїзду у залізничному пасажирському транспорті на 4,1% та в автодорожньому пасажирському транспорті – на 0,4%.

 
 
Головне управління статистики у Рівненській області