Також дивіться новини на facebook.com

№ 294 від 26 вересня 2019 року "Про додержання норм чинного законодавства України на території Великовербченської сільської ради та роботу виконавчого комітету Великовербченської сільської ради по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом "

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

 

 

голови районної державної адміністрації

 
 
 
 26  вересня 2019 року                                                                                № 294
 
 

Про додержання норм чинного

законодавства України на території

Великовербченської сільської ради та роботу

виконавчого комітету Великовербченської

сільської ради по здійсненню делегованих

повноважень, визначених Законом України

«Про місцеве самоврядування в Україні»

 
 

Відповідно до статті 35 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», постанови Кабінету Міністрів України від 09 березня 1999 року №339 «Про затвердження Порядку контролю за здійсненням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади», з метою подальшого удосконалення роботи виконавчого комітету Великовербченської сільської ради:

1. Інформацію Великовербченського сільського голови Гольонко О.С. «Про додержання норм чинного законодавства України на території Великовербченської сільської ради та роботу виконавчого комітету Великовербченської сільської ради по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» взяти до відома. 

2. Роботу виконавчого комітету Великовербченської сільської ради по виконанню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» визнати задовільною.

3. Рекомендувати виконавчому комітету Великовербченської сільської ради:

3.1. В місячний термін розглянути матеріали за результатами проведення виїзного засідання колегії районної державної адміністрації на засіданні виконавчого комітету, розробити і затвердити заходи по усуненню недоліків, виявлених під час вивчення стану виконання делегованих повноважень.

         3.2. Зважаючи на складну економічну ситуацію в країні та районі, обмеженість фінансових ресурсів на утримання галузей бюджетної сфери,  не приймати власні рішення щодо збільшення чисельності працівників та розглянути можливість зменшення видатків на їх утримання. Також, економно та раціонально використовувати іншу субвенцію з районного бюджету на дошкільну освіту та культуру, здійснювати фінансування не першочергових видатків за умови стовідсоткового забезпечення видатків на оплату праці та спожитті енергоносії.

3.3. Провести удосконалення мережі бюджетних установ та упорядкування штатної чисельності працівників; не допускати виникнення дебіторської та кредиторської заборгованостей; скорочувати неефективні видатки та спрямування вивільнених коштів на захищені статті видатків.

3.4. Враховуючи складну ситуацію по фінансуванню закладів охорони здоров’я району, в зв’язку недостатнім фінансовим ресурсом медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, рекомендувати виконкому ради розглянути питання надання іншої субвенції районному бюджету на утримання закладів охорони здоров’я.

3.5. З метою підвищення ефективності використання об’єктів комунальної власності територіальної громади та земель сільськогосподарського та несільськогосподарського призначення і відповідно збільшення надходжень до бюджету сільської ради  провести аналіз договорів оренди земельних ділянок, що належать до державної і комунальної власності та забезпечити встановлення розміру орендної плати відповідно до вимог пункту 288.5 статті 288 Податкового кодексу України, а також спільно з відділом у Сарненському районі Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області провести уточнення стану використання земель сільськогосподарського та несільськогосподарського призначення і юридичного посвідчення права користування ними.

3.6. Забезпечити належний контроль за виконанням та інформування райдержадміністрації про стан виконання на території ради розпоряджень і доручень голови райдержадміністрації.

3.7. Щомісяця проводити уточнення документів пункту збору сільської ради (уточнення схеми оповіщення апарату посилення, списків уповноважених та посильних, маршрути оповіщення військовозобов’язаних).

         3.8. Щомісячно уточнювати з Сарненським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки склад військовозобов'язаних, що приписані до команд; вручення та вилучення мобілізаційних розпоряджень.

3.9. Посилити профілактичну роботу по попередженню порушень правил благоустрою населених пунктів.

3.10. Спільно з Сарненським відділом поліції головного управління Національної поліції в Рівненській області проводити профілактичну роботу серед населення щодо недопущення побутової злочинності, насильства в сім’ї.

3.11. Забезпечити підключення закладів дошкільної освіти сіл Велике Вербче та Бутейки до мережі Інтернет до 01.01.2020.

3.12. Спільно з відділом освіти, молоді та спорту райдержадміністрації з метою профілактики злочинності серед неповнолітніх систематично організовувати виступи працівників правоохоронних органів в загальноосвітніх навчальних закладах сільської ради.

3.13. Для вирішення проблем працевлаштування населення за місцем його постійного проживання, сприяти відкриттю нових виробництв, започаткування власної справи.

3.14. Активізувати роботу виконкому з легалізації робочих місць, проводити виявлення та сприяти в офіційному працевлаштуванню осіб.

3.15. Забезпечити виконання заходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у відповідності до Кодексу цивільного захисту України.

3.16. Постійно підтримувати захисні споруди наявні на території сільської ради в готовності до прийому людей у випадку виникнення надзвичайних ситуацій. 

3.17. В разі перегляду місцевого бюджету на 2019 рік, передбачити в місцевому бюджеті кошти на встановлення меж населених пунктів в натурі (на місцевості).

3.18. Забезпечити постійний контроль за дотриманням закладами торгівлі, ресторанного господарства вимог порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування населення.

3.19. Організувати на підвідомчій території сортування твердих побутових відходів та вивезення їх на організовані сміттєзвалища. 

3.20. Проводити, в межах реальних фінансових ресурсів, реконструкцію та ремонт автомобільних доріг, що перебувають у комунальній власності сільської ради. 

3.21. Забезпечити належний контроль за виконанням та інформуванням райдержадміністрації про стан виконання на території ради розпоряджень і доручень голови райдержадміністрації та документів органів виконавчої влади вищого рівня.

4. Начальнику відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації по мірі фінансових можливостей вирішити питання щодо:

4.1. Великовербченська загальноосвітня школа І-Ш ступенів:

4.1.1 розглянути можливість створення опорного закладу;

4.1.2  заміни твердопаливного котла до 01.11.2019;

4.1.3 заміни теплотраси до майстерні впродовж 2020 року;

4.1.4 ремонту або часткової заміни електропроводки та ввідної щитової впродовж 2020 року.

4.2. добудови внутрішньої вбиральні у Бутейківській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів до 01.09.2020.

 

5. Великовербченському сільському голові спільно з начальником відділу культури і туризму районної державної адміністрації:

5.1. вирішити питання щодо підключення бібліотеки с. Велике Вербче до мережі Інтернет впродовж 2020 року;

5.2. сприяти у придбанні музичної апаратури в клуб с. Вирка;

5.3. вжити заходів щодо збільшення надходжень від надання платних послуг закладами культури.

6. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати райдержадміністрацію до 01.05.2020.

7. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови райдержадміністрації від 12 вересня 2016 року № 338  «Про додержання норм чинного законодавства України на території Великовербченської сільської ради та роботу виконавчого комітету Великовербченської сільської ради по здійсненню   делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

8. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників голови райдержадміністрації згідно розподілу функціональних обов'язків.

 
 
 
 
Виконуючий обов’язки

голови адміністрації                                                                 Іван НАЗАРЕЦЬ