Також дивіться новини на facebook.com

На Сарненщині відзначили День Захисника України

 

     Сьогодні в Сарненському районному будинку культури  відбулися святкові урочистості з нагоди Дня захисника України,  77-ї річниці створення Української повстанської армії  та Дня українського козацтва. У святковому заході взяли участь виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Іван Назарець, голова районної ради Руслан Серпенінов, народний депутат України VIII скликання Сергій Євтушок, керуючий справами міськвиконкому Віктор Бахно, командир військової частини А0153 Олександр Сварицевич, ветерани АТО/ООС, військовослужбовці, волонтери, громадськість міста та представники ЗМІ.

 

     У своєму вітальному слові виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Іван Назарець висловив подяку усім, хто боронив честь і свободу рідної землі, та хто нині зміцнює обороноздатність країни. «Це справжнє свято мужності, самовідданості і благородства, якими володіють справжні оборонці й визволителі України. Це свято кожного, хто в той чи інший час віддав свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту нашої держави. Це свято всіх, хто любить Україну, хто тілом, серцем і душею відчув свою відповідальність і причетність до оборони держави від російських агресорів, окупантів та найманців», - сказав Іван Назарець. 
     Під час заходу учасників АТО/ООС та військовослужбовців було нагороджено почесними грамотами райдержадміністрації та районної ради, подяками міського голови, відзнаками Президента України. Хвилиною мовчання  було вшановано пам’ять Героїв, які полягли у боях, захищаючи територіальну цілісність нашої держави.
     Чудовим подарунком для присутніх в залі став святковий концерт за участю аматорських колективів району.
     По завершенню заходу відбулося покладання квітів до підніжжя пам’ятного знаку Героям небесної сотні.