Також дивіться новини на facebook.com

В Сарненській ЗОШ № 4 відкрилася ресурсна кімната

     15 листопада в Сарненській ЗОШ № 4 відбулося відкриття ресурсної кімнати для дітей з інклюзивною формою навчання. В цьому закладі за цією формою навчається 24 дитини.
     Ресурсна кімната – це окремий спеціальний клас для дітей із особливими освітніми потребами, де вони навчаються за індивідуальним планом розвитку у супроводі корекційного педагога, з навчальною, соціально-побутовою, ігровою зонами. Ресурсна кімната забезпечена сучасним комп'ютерним обладнанням. У ній є кухня для навчання дитини повсякденних навичок, соціально-побутового орієнтування, є корекційні та наочні засоби для розвивальних занять. Модульні меблі дозволяють по-різному формувати робочі зони – індивідуальні та для роботи в групах.

     «Переконана, що інклюзивна освіта в районі стала ще ближчою до дітей, а в ресурсній кімнаті вони будуть себе почувати як у дома. Районна влада і надалі буде працювати над створенням комфортних умов для навчання та соціалізації всіх дітей без винятку», - наголосила присутня на заході заступниця голови райдержадміністрації Наталія Параниця.