Також дивіться новини на facebook.com

№ 54 від 27 лютого 2020 року "Про виконання вимог Закону України «Про звернення громадян», інших нормативно-правових актів та стан роботи із зверненнями громадян, що надійшли до Сарненської райдержадміністрації у 2019 році "

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної державної адміністрації

 
 
 
                                      
 27  лютого 2020 року                                                                           №  54
 
Про виконання вимог Закону України

«Про звернення громадян», інших

нормативно-правових актів та стан роботи

із зверненнями громадян, що надійшли

до Сарненської райдержадміністрації у  2019 році

 

Керуючись статтею 119 Конституції України, Законом України «Про місцеві державні адміністрації», Законом України «Про звернення громадян», Указом Президента України від 07.02.2008 №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», іншими нормативно-правовими актами з питань роботи із зверненнями громадян та посилення персональної відповідальності посадових осіб за якість та ефективність роботи із зверненнями громадян:

1. Інформацію керівника апарату райдержадміністрації Стельмаха В.М. «Про виконання вимог Закону України «Про звернення громадян», інших нормативно-правових актів та стан роботи із зверненнями громадян, що надійшли до Сарненської райдержадміністрації у 2019 році» взяти до відома.

2. Керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, рекомендувати міському, селищним, сільським головам в межах повноважень:

2.1. вжити заходів стосовно поліпшення якості інформації про хід виконання розпоряджень голови райдержадміністрації щодо роботи зі зверненнями громадян;

2.2. посилити виконавську дисципліну у роботі із зверненнями громадян, неухильному дотриманні вимог чинного законодавства щодо об’єктивного, неупередженого та своєчасного розгляду порушених у них питань;

2.3. розглянути питання роботи із зверненнями громадян на засіданнях виконавчих комітетів рад та колегій структурних підрозділів райдержадміністрації в березні 2020 року;

2.4. забезпечити кваліфікований та своєчасний розгляд звернень громадян, що надходять на урядову телефонну «гарячу лінію», на «гарячу лінію» та телефон довіри Рівненської обласної державної адміністрації, не допускати надання неоднозначних, необґрунтованих та неповних відповідей на звернення громадян;

2.5. взяти під особистий контроль розгляд звернень, що надходять від членів загиблих військовослужбовців, а також учасників бойових дій, інвалідів війни з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь в проведенні операції об’єднаних сил.

 3. Рекомендувати  Сарненському міському голові Усик С.Б. вжити заходів реагування на неодноразові впродовж 2018-2019 років звернення громадян щодо забезпечення функціонування житлового масиву Дослідної станції та відновлення роботи водовідвідної каналізаційної системи міста по вулицях Короленка, Старицького та Княгині Ольги.

4.  Звернути увагу Тутовицького сільського голови Волощук В.Ж. на високий, порівняно з іншими територіальними громадами району, рівень кількості звернень місцевих жителів до органів виконавчої влади з питань земельних відносин.

5. Головному спеціалісту відділу правової роботи, документообігу, звернень та контролю   апарату райдержадміністрації Мацигон Л.О. :

5.1 щомісяця інформувати керівництво райдержадміністрації про кількість звернень громадян що надійшли до органів влади вищого рівня, факти порушення термінів їх розгляду, організацію роботи із запитами на отримання публічної інформації;

5.2 довідку про стан виконання вимог Закону України «Про звернення громадян», інших нормативно-правових актів та стан роботи із зверненнями громадян, що надійшли до Сарненської райдержадміністрації у 2019 році надіслати виконкомам рад та структурним підрозділам райдержадміністрації для відповідного реагування та врахування в роботі (додається).

6. Виконавцям про хід виконання цього розпорядження інформувати райдержадміністрацію до 20 липня 2020 року.

       7. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови районної державної адміністрації від 26 липня 2019 року № 243 «Про виконання вимог Закону України «Про звернення громадян», інших нормативно-правових актів та стан роботи із зверненнями громадян, що надійшли до райдержадміністрації у І півріччі 2019 році».

 8. Контроль за виконання розпорядження покласти на керівника апарату райдержадміністрації В.Стельмаха.

 
 

Голова адміністрації                                                                Олександр КОХАН