- Інструкція з діловодства
- Адміністративно-територіальний розподіл
- Районний бюджет
- Регуляторна діяльність
- Захист прав споживачів
- Відділ цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності ЦНАП
- Внутрішній аудит
- Доступ до публічної інформації
- Державна служба
- Громадська рада
- Положення про Громадську раду при Сарненській районній державній адміністрації
- Структура громадської ради
- Нормативні документи, що регламентують діяльність громадської ради
- Протоколи засідань громадської ради
- Рішення громадської ради
- Щорічний звіт про роботу громадської ради
- Новини та оголошення
- Про затвердження складу громадської ради при Сарненській райдержадміністрації
- Громадське обговорення
- Звернення громадян
- Конкурс
- Запобігання проявам корупції
- Реєстр виборців
- Державні закупівлі
- Служба у справах дітей
- Управління освіти, культури, охорони здоров’я та спорту
- Соціальний захист
- Архівний відділ
- Соціальне страхування
- Податкова політика
- Протидія домашньому насильству
- Вакансії
- Очищення влади
- Інвестиційний атлас надрокористувача
- Правові консультації
- Протидія торгівлі людьми
- Публічний звіт
- Реєстр наборів відкритих даних, що перебувають у Сарненській райдержадміністрації
- Статистика
- Гід з державних послуг
МОЗ визначило основні вимоги щодо роботи продовольчих ринків
Добавлено Оргвідділ Вт, 28/04/2020 - 14:17
У середу, 29 квітня, на своєму черговому засіданні Кабінет Міністрів України розгляне питання про відновлення роботи деяких продовольчих ринків.
Міністерство охорони здоров’я України та Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розробили чіткі критерії роботи та алгоритм контролю.
Агропродовольчі ринки в умовах поширення коронавірусної хвороби COVID-19 повинні працювати із дотриманням суворих вимог. Зокрема, у постанові, поданій на розгляд Уряду, йдеться про певні вимоги дотримання індивідуального захисту та забезпечення протиепідеміологічних заходів.
Так, допуск працівників, продавців і відвідувачів ринку здійснюватиметься виключно за наявності вдягнутої медичної маски (у тому числі виготовленої самостійно) або респіратора; проходження безконтактного температурного скринінгу.
Крім того, серед вимог роботи агропродовольчих ринків:
- наявність на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком;
- проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години;
- прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торговельні місця – в кінці кожного робочого дня.
Водночас кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не повинна перевищувати кількості, з розрахунку один покупець на 10 м2 торговельної площі ринку. Також на прилеглій до ринку території має бути забезпечена відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі.
Урядовим документом також передбачені вимоги:
Для продавців:
- відстань від між робочими місцями продавців - не менше трьох метрів;
- місця торгівлі повинні бути обладнані захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику;
Для працівників:
- забезпечення постійного інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень та щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19;
- забезпечення контролю за дотриманням вимог щодо профілактики поширення COVID-19 та оперативне усунення порушень.
»
- Запис користувача: Оргвідділ
- Login to post comments