- Інструкція з діловодства
- Адміністративно-територіальний розподіл
- Районний бюджет
- Регуляторна діяльність
- Захист прав споживачів
- Відділ цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності ЦНАП
- Внутрішній аудит
- Доступ до публічної інформації
- Державна служба
- Громадська рада
- Положення про Громадську раду при Сарненській районній державній адміністрації
- Структура громадської ради
- Нормативні документи, що регламентують діяльність громадської ради
- Протоколи засідань громадської ради
- Рішення громадської ради
- Щорічний звіт про роботу громадської ради
- Новини та оголошення
- Про затвердження складу громадської ради при Сарненській райдержадміністрації
- Громадське обговорення
- Звернення громадян
- Конкурс
- Запобігання проявам корупції
- Реєстр виборців
- Державні закупівлі
- Служба у справах дітей
- Управління освіти, культури, охорони здоров’я та спорту
- Соціальний захист
- Архівний відділ
- Соціальне страхування
- Податкова політика
- Протидія домашньому насильству
- Вакансії
- Очищення влади
- Інвестиційний атлас надрокористувача
- Правові консультації
- Протидія торгівлі людьми
- Публічний звіт
- Реєстр наборів відкритих даних, що перебувають у Сарненській райдержадміністрації
- Статистика
- Гід з державних послуг
ДО УВАГИ ПІДПРИЄМСТВА РОЗДРІБНОХ ТОРГІВЛІ ХАРЧОВИМИ ПРОДУКТАМИ!
Добавлено Адміністратор Ср, 29/04/2020 - 16:26
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України про рекомендації з продажу овочів та фруктів у закладах торгівлі під час дії карантинних обмежень
Враховуючи міжнародні рекомендації та наявну інформацію про шляхи передачі COVID-19, реалізація фруктів та овочів у закладах роздрібної торгівлі харчовими продуктами має здійснюватися в спосіб, що гарантує дотримання протиепідемічних вимог. Таким способами можуть бути:
1) реалізація фруктів та овочів в упаковці виробника;
2) фасування фруктів та овочів продавцем у спеціально відведеному приміщенні, або їх відпуск безпосередньо в торговельній залі через продавця, за умови:
наявності у продавця особистої медичної книжки;
використання продавцем засобів індивідуального захисту (маска, рукавички);
пакування продавцем фруктів та овочів в індивідуальну упаковку (наприклад, одноразові поліетиленові пакети, паперові пакети, плівку, пластикові контейнери тощо);
дотримання продавцем рекомендованої дистанції із покупцем;
забезпечення наявності і доступності для продавців засобів дезінфекції у торговельній залі;
3) реалізація нефасованих фруктів та овочів шляхом самообслуговування покупцями в торговельній залі, за умови:
забезпечення доступу до місця (зони) торгівельного обслуговування лише тих покупців, які мають одягнені засоби індивідуального захисту (маски);
забезпечення покупців, за потреби, засобами індивідуального захисту (одноразовими рукавичками);
забезпечення пакування покупцями фруктів та овочів в індивідуальну упаковку (наприклад, одноразові поліетиленові пакети, паперові пакети, плівку, пластикові контейнери тощо);
забезпечення наявності і доступності для покупців засобів дезінфекції у торговельній залі.
Заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами мають забезпечити покупців інформацією щодо необхідності ретельного миття овочів та фруктів в домашніх умовах, а також, де це є доречним, здійснення їх термообробки перед вживанням.
Заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами мають забезпечити контроль за дотриманням цих рекомендацій.
Одночасно інформуємо, що листи Мінекономіки мають інформативний характер та не встановлюють правових норм.
»
- Запис користувача: Адміністратор
- Login to post comments