Також дивіться новини на facebook.com

№ 315 від 23 жовтня 2020 року "Про підсумки огляду готовності об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери району до осінньо-зимового періоду 2020-2021 року"

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної державної адміністрації

 
 
23 жовтня  2020  року                                                                                      № 315
 

Про підсумки огляду готовності об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери району до осінньо-зимового періоду 2020-2021  року

 
 

На виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від 13 травня 2020 року № 140 «Про підсумки опалювального сезону 2019-    2020 року та підготовку об’єктів житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери Сарненського району до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 року» в районі завершено реалізацію заходів з підготовки до роботи в осінньо-зимових умовах 2020-2021 років.

На реалізацію заходів з підготовки житлово-комунального      господарства до опалювального періоду (за рахунок всіх джерел фінансування) спрямовано більше 25,0 млн. грн.

У тепловому господарстві району підготовлено 45 котелень, а саме:           4 комунальні котельні (10 котлів)  КП «Сарнитеплосервіс», 41 відомча котельня (71 котел) та 9,547 км теплових мереж. 

По водопровідно-каналізаційному господарству підготовлено 5 артезіанських свердловин, 1 станція знезалізнення води та 2 каналізаційні очисні споруди, 10 каналізаційних насосних станцій; 41,5 км водопровідних     та 43,2 км каналізаційних мереж (з них замінено 0,093 км).

У житловому фонді здійснено підготовку 141 багатоквартирного будинку, з них: 95 – будинків, які обслуговуються управителем                                 КП «Житлосервіс», 12 будинків, в яких створено об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, 1 будинок утримується житлово-будівельним кооперативом, а також 33 будинки співвласниками яких вирішується  питання щодо форми управління.

У соціальній сфері реалізовано відповідні заходи з підготовки 75 об’єктів соціального призначення, з них: 30 дошкільних навчальних заклади, 39 закладів освіти, 3 заклади охорони здоров’я та 3 об’єкти культури.

Для належної експлуатації та утримання вулично-дорожньої мережі в осінньо-зимовий період відповідальними організаціями загалом заготовлено 725 тонн солі, 200 тонн піску та 5,5 тонн посипочного матеріалу та реагентів, підготовлено 13 одиниць спеціалізованої комунальної та 24 одиниць дорожньої техніки, з них укладено угоди зі сторонніми організаціями на залучення 10 одиниць додаткової спеціалізованої техніки.

У вересні поточного року проведено обласний огляд готовності району до осінньо-зимового періоду. Обласною робочою групою визначено, що житлово-господарський комплекс району до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 року готовий.

Разом з тим, є такі проблемні питання:

встановлення економічно обґрунтованих тарифів на комунальні послуги із затвердженням інвестиційних програм підприємств;

розроблення схеми оптимізації роботи систем водопостачання
та водовідведення;

забезпечення 100-відсоткового оснащення багатоквартирних житлових будинків приладами обліку холодної води;

вирішення проблеми провадження неліцензованої господарської діяльності  з централізованого водопостачання, з метою забезпечення виконання норм Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» та недопущення здійснення безліцензійної діяльності на території населених пунктів району.

Керуючись статтями 2, 6, 13, 16, 20, 28, 29 Закону України «Про      місцеві державні адміністрації», на виконання розпорядження голови Рівненської облдержадміністрації від 08.10.2020 № 625 «Про підсумки огляду готовності населених пунктів області до осінньо-зимового періоду 2020-2021 року та початок опалювального сезону», з метою забезпечення стабільного функціонування господарського комплексу району в осінньо-зимовий період 2020-2021 року:

1. Рекомендувати виконавчим комітетам рад району, керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, керівникам територіальних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій:

1.1. Забезпечити належне проходження опалювального сезону відповідно до температурних умов зовнішнього середовища;

1.2. Забезпечити своєчасне фінансування бюджетних видатків, спрямованих на проведення бюджетними установами та організаціями, що фінансуються з місцевих бюджетів, розрахунків за спожиті енергоносії та надані комунальні послуги;

1.3. Забезпечити проведення тендерних процедур закупівель енергоносіїв на 2021 рік відповідно до вимог Закону України «Про публічні закупівлі» із змінами, з урахуванням вимог Законів України «Про ринок електричної енергії» із змінами, «Про ринок природного газу» із змінами та розпорядження голови райдержадміністрації від 06 травня 2020 року №137 «Про посилення контролю за раціональним використанням бюджетних коштів, передбачених для закупівлі електричної енергії та природного газу»;

1.4. Передбачити при формуванні видатків на 2021 рік кошти на проведення енергозберігаючих заходів, в тому числі з використанням відновлювальних джерел енергії та альтернативних видів палива;

1.5. Забезпечити дотримання загальних вимог з пожежної безпеки будівель, споруд різного призначення та прилеглих до них територій, іншого нерухомого майна, обладнання, устаткування, що експлуатуються.

2. Рекомендувати виконавчим комітетам рад району:

2.1. З метою належного проходження опалювального періоду та оперативної локалізації можливих аварій у житлово-комунальному господарстві до 10 листопада 2020 року створити та забезпечити цілодобову роботу оперативно-диспетчерських служб;

2.2. Забезпечити приведення суб’єктами господарювання тарифів на житлово-комунальні послуги до рівня економічно обгрунтованих витрат підприємств на виробництво та надання послуг. У разі становлення цін/тарифів на житлово-комунальні послуги нижчих від розміру економічно- обгрунтованих витрат на їх виробництво, передбачити відшкодування з відповідного місцевого бюджету виконавцям/надавачам житлово-комунальних послуг різниці між затвердженим розміром цін/тарифів та економічно обґрунтованими витратами на виробництво цих послуг;

2.3. Розглянути питання щодо можливості збільшення обсягу видатків місцевих бюджетів з метою поповнення статутного капіталу підприємств житлово-комунального господарства для забезпечення безаварійної роботи обладнання та устаткування протягом опалювального сезону 2020-2021 року.

3. Рекомендувати виконавчому комітету Сарненської міської ради вжити заходів стосовно вирішення питання розроблення та затвердження інвестиційної програми по КП «Сарнитеплосервіс» до 01 січня 2021 року.

4. Керівникам установ бюджетної сфери району забезпечити належне функціонування підпорядкованих закладів в опалювальний період.

5. Рекомендувати виконавчим комітетам рад, спільно з Службою автомобільних доріг у Рівненській області та філією «Сарненська ДЕД»         ДП «Рівненський облавтодор», КП «Екосервіс» та ТОВ «Архітектурне бюро «Янкор»:

5.1. Впродовж зимового періоду забезпечити постійну готовність спеціальної прибиральної техніки, обладнання та інвентарю, які використовуються для утримання доріг в умовах снігопадів, снігових заметів, хуртовини, ожеледиці;

5.2. Забезпечити постійний контроль за наявністю, раціональним використанням та своєчасним поповненням протиожеледних матеріалів у місцях їх накопичення, зручними і безпечними умовами руху на автомобільних дорогах державного і місцевого значення, своєчасним реагуванням на ускладнення дорожнього руху у зв’язку із погодними умовами;

5.3. Вжити заходів щодо встановлення постійного контролю за дотриманням вимог техніки безпеки та охорони праці при виконанні дорожніми та комунальними організаціями ремонтних робіт на автошляхах району та розчищенні снігових заметів, особливо в темну пору доби.

6. Рекомендувати філії «Сарненська ДЕД» ДП «Рівненський облавтодор», КП «Екосервіс» та ТОВ «Архітектурне бюро «Янкор» створити оперативно-виїзні бригади з цілодобового чергування для утримання у зимовий період вулично-дорожньої мережі у належному стані.

7. Відділу архітектури, містобудування, інфраструктури, житлово-комунального господарства, енергетики та захисту довкілля  райдержадміністрації, виконавчим комітетам місцевих рад спільно з Службою автомобільних доріг у Рівненській області та філією «Сарненська ДЕД» ДП «Рівненський облавтодор», КП «Екосервіс» та ТОВ «Архітектурне бюро «Янкор» постійно вживати заходів щодо своєчасного виконання робіт по ремонту автомобільних доріг державного та місцевого значення в межах району.

8. Виконавчим комітетам місцевих рад, керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, керівникам територіальних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій у разі виникнення аварійних ситуацій на об’єктах житлово-комунального господарства інформувати оперативно-диспетчерську службу райдержадміністрації за телефонами: 3-57-77, 3-52-93, 3-35-60, 3-46-48.

9. Відділу архітектури, містобудування, інфраструктури, житлово-комунального господарства, енергетики та захисту довкілля  райдержадміністрації забезпечити постійний моніторинг проходження опалювального періоду та розрахунків за спожиті енергоносії у розрізі енергоносіїв та наданих житлово-комунальних послуг.

10. Виконавчим комітетам місцевих рад, керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації про хід виконання розпорядження інформувати відділ архітектури, містобудування, інфраструктури, житлово-комунального господарства, енергетики та захисту довкілля  райдержадміністрації  до 12 та 27 числа щомісяця.

11. Відділу архітектури, містобудування, інфраструктури, житлово-комунального господарства, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації про стан виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 08.10.2020 № 625 «Про підсумки огляду готовності населених пунктів області до осінньо-зимового періоду 2020-2021 року та початок опалювального сезону» інформувати департамент житлово-комунального господарства, енергетики та енергоефективності облдержадміністрації до 10 січня та 10 квітня 2021 року.

12. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації згідно розподілу функціональних повноважень.

 
 
 
 
Голова  адміністрації                                                              Олександр КОХАН