- Інструкція з діловодства
- Адміністративно-територіальний розподіл
- Районний бюджет
- Регуляторна діяльність
- Захист прав споживачів
- Відділ цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності ЦНАП
- Внутрішній аудит
- Доступ до публічної інформації
- Державна служба
- Громадська рада
- Положення про Громадську раду при Сарненській районній державній адміністрації
- Структура громадської ради
- Нормативні документи, що регламентують діяльність громадської ради
- Протоколи засідань громадської ради
- Рішення громадської ради
- Щорічний звіт про роботу громадської ради
- Новини та оголошення
- Про затвердження складу громадської ради при Сарненській райдержадміністрації
- Громадське обговорення
- Звернення громадян
- Конкурс
- Запобігання проявам корупції
- Реєстр виборців
- Державні закупівлі
- Служба у справах дітей
- Управління освіти, культури, охорони здоров’я та спорту
- Соціальний захист
- Архівний відділ
- Соціальне страхування
- Податкова політика
- Протидія домашньому насильству
- Вакансії
- Очищення влади
- Інвестиційний атлас надрокористувача
- Правові консультації
- Протидія торгівлі людьми
- Публічний звіт
- Реєстр наборів відкритих даних, що перебувають у Сарненській райдержадміністрації
- Статистика
- Гід з державних послуг
В Україні створять інформаційний портал з реформування системи шкільного харчування у межах ініціативи Олени Зеленської
Добавлено Оргвідділ Пн, 22/03/2021 - 15:06
У межах ініціативи першої леді Олени Зеленської з осучаснення системи шкільного харчування буде створено інформаційний портал, який міститиме всю ключову інформацію, навчальні матеріали, підказки про реформу тощо.
Основне завдання платформи полягає в інформуванні управлінців, педагогів та батьків про зміни в системі харчування та найкращі практики організації харчування у закладах освіти.
«Спілкуючись із працівниками освіти та отримуючи зворотний зв'язок від батьків, ми побачили необхідність у створенні єдиної платформи, яка міститиме всю ключову інформацію про реформу та буде корисною і для освітян, і для батьків. Плануємо запустити базову версію порталу вже цього літа», – зазначила перша леді.
За словами дружини Президента, на порталі передбачені розділи з рекомендованим меню для шкіл і технологічними картками приготування страв, окремий розділ про харчування для дітей з особливими дієтичними потребами та відеоінструкції на різноманітні теми, зокрема «Сучасні форми організації шкільного харчування», «Впровадження системи HACCP», «Про закупівлі». Крім того, планується, що онлайн-платформа допоможе зібрати корисну інформацію щодо здорового харчування, ролі різноманітного раціону й ризиків, спричинених нездоровим харчуванням та ожирінням.
«Цей сайт може стати основною платформою для реформування харчування у школах та комунікацій щодо здорового харчування у межах цілої країни. Оскільки формування норм поведінки є довготривалим процесом, зараз ми починаємо зі зміни сприйняття та підвищення обізнаності. ЮНІСЕФ спільно з ІТ-компанією SoftServe підтримує створення такого важливого ресурсу, що сприятиме розвитку здорових харчових звичок у дітей та батьків», – зазначила Лотта Сільвандер, голова офісу ЮНІСЕФ в Україні.
До участі в розробці сайту залучені Міністерство освіти і науки, Міністерство охорони здоров’я, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Держпродспоживслужба, експерти з підтримки реформ МОН, Центр громадського здоров’я України, Швейцарсько-український проект «Діємо для здоров'я», Асоціація дієтологів України, команда Євгена Клопотенка. Також змістовну та технічну експертизу для проекту нададуть Дитячий фонд ЮНІСЕФ і Швейцарсько-український проект DECIDE. IT-партнером виступить SoftServe.
«Розробка єдиної платформи слугуватиме поширенню інформації щодо перебігу реформи системи шкільного харчування, а також поглибленню знань з питань культури та основних принципів здорового харчування. Ініціатива створення платформи є дуже важливою, адже завдяки їй ми також зможемо забезпечувати зворотний зв’язок із працівниками, залученими до організації харчування у закладах загальної середньої освіти», – наголосив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.
Нагадаємо, у 2019 році за ініціативою Олени Зеленської було розпочато реформування системи шкільного харчування. 2020-й був присвячений зміні законодавчих норм і порядків. Зокрема, були затверджені оновлений Санітарний регламент і нові гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти, розроблені методичні рекомендації щодо здійснення закупівель і методичні настанови для використання системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). Крім того, торік уперше було виділено державну субвенцію для закупівлі обладнання й модернізації харчоблоків у 1908 шкільних закладах.
»
- Запис користувача: Оргвідділ
- Login to post comments