Також дивіться новини на facebook.com

На території Сарненського району відбулося виїзне засідання комісії з питань ТЕБ та НС Рівненської області

12 травня 2021 року на території Сарненського району відбулося виїзне засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області під керівництвом голови ОДА Віталія Коваля.
Участь у засіданні комісії взяв голова Сарненської райдержадміністрації Олександр Кохан , керівники окремих відомств, установ області та керівники територіальних громад північних районів Рівненщини.


Ключове питання порядку денного - запобігання виникненню пожеж у екосистемах району, а також стан готовності органів місцевого самоврядування й лісокористувачів до протипожежного захисту лісів і сільгоспугідь у пожежонебезпечний період, а саме: наявність протипожежних бар’єрів, систем оповіщення людей на випадок пожеж, наявність та доступність джерел протипожежного водопостачання, техніки та обладнання для ліквідації пожеж.

Учасники заходу оглянули сучасну техніку та обладнання, яка використовується рятувальниками для ліквідації пожеж та інших надзвичайних ситуацій.
 
В рамках засідання також обговорили питання попередження незаконної діяльності, пов'язаної з виробництвом деревного вугілля.

«Досягнення порозуміння з підприємцями, легалізація їх діяльності – ось наше головне завдання. Крім того підприємці повинні дотримуватись законодавства та не порушувати санітарних норм. Все це допоможе нам вийти на якісний рівень співпраці. Адже саме легалізація бізнесу – це законні робочі місця та регулярне надходження коштів до бюджету місцевих громад.» - наголосив голова Сарненської райдержадміністрації Олександр Кохан.

За результатами обговорення зазначених питань комісією прийняті відповідні рішення та доведені до виконавців в установленому порядку.