Також дивіться новини на facebook.com

Не втрачайте можливість врегулювати податковий борг

 В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу платників податків, які мають податкові борги, що до 09 червня 2021 року у них є можливість врегулювати такі борги.

 

 

Як роз’яснила заступник начальника ГУ ДПС в області Зоя Хоній, у разі погашення у повному обсязі грошовими коштами платниками податків протягом шести місяців з дня набрання чинності Законом України №1072 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SАRS-СоV-2» (з 10.12.2020) суми податкового боргу (основного платежу), що виник станом на 1 листопада 2020 року, та за умови сплати поточних податкових зобов’язань у повному обсязі, штрафні санкції і пеня, що залишилися несплаченими на дату повної сплати такого податкового боргу, підлягають списанню за заявою платника податків.

 

 

Тож платникам  потрібно не зволікати з такою можливістю, адже до 09 червня залишилось обмаль часу!

 

 

У разі необхідності отримання додаткової інформації щодо врегулювання податкового боргу можна звертатись до Центрів обслуговування платників або до фахівців по роботі з податковим боргом за телефоном (0362) 642100.

 

 

Довідково: по Рівненській області станом на 01.05.2021 року податковий борг до Зведеного бюджету з врахуванням боржників, які перебувають у процедурах банкрутства,  становив 652,5 млн гривень. З них:  податковий борг економічно-активних боржників – 152,9 млн грн; борг банкрутів – 85,4 млн грн,  решту склали інші борги.