Також дивіться новини на facebook.com

Не зволікайте зі сплатою податку на майно

 В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують жителям Рівненщини, що до 1 липня звітного року податкова служба формує та надсилає платникам податку – громадянам податкові повідомлення-рішення про суми податку на майно, які підлягають сплаті. Зокрема, земельного податку та податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки.

На сьогодні вже сформовано майже 300 тисяч  податкових повідомлень рішень, які направляються платникам податків. Відповідно, до місцевих бюджетів від фізичних осіб вже надійшло майже 30 млн. гривень цього платежу.

Зауважимо, що фізичні особи несуть відповідальність за своєчасне та повне погашення нарахованого узгодженого грошового зобов’язання.

 

Тож,  зволікати зі сплатою податку на майно не варто. Якщо протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення не сплачується сума грошового зобов’язання, то такі платники податків притягуються до відповідальності.

У разі незгоди із сумами, зазначеними в податкових повідомленнях рішеннях, платник має право звернутись до податкових органів за місцем реєстрації для проведення звірки між даними контролюючих органів та даними оригіналів документів на право власності на майно, врахування пільг  та правильності визначення суми податку.

Податок на майно в повному обсязі надходить до місцевих бюджетів, тому громадяни мають бути свідомими свого обов’язку сплати податку, адже за рахунок таких коштів буде фінансуватись добробут їх громад.