Також дивіться новини на facebook.com

Робоча нарада щодо стану та шляхів розвитку освітньої галузі Дубровицької територіальної громади

Вчора виконуюча обов’язки голови Сарненської райдержадміністрації Людмила Мариніна спільно з начальником управління освіти, культури, охорони здоров’я та спорту Сарненської райдержадміністрації Оксаною Кондратюк провели робочу зустріч з головою Дубровицької територіальної громади Богданом Микульським та начальником відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубровицької міської ради Ніною Стасюк.

На нараді обговорили ряд важливих питань, що стосувалися подальшого розвитку освітньої галузі в громаді, окреслили основні завдання щодо організації якісного навчально-виховного процесу.

Окрему увагу учасники зустрічі приділили питанням формування мережі закладів освіти територіальної громади та реалізації Стратегії розвитку освітньої галузі Дубровицької міської ради на 2021-2025 роки.

Аналіз шкільної мережі Дубровицької громади свідчить про те, що у населених пунктах функціонують багато шкіл з малою наповнюваністю учнів, тому керівництво Дубровицької територіальної громади планує провести ряд заходів по оптимізації освітньої мережі.

Також під час зустрічі було обговорено стан фінансування галузі освіти, забезпеченість фонду оплати праці для педагогічних працівників закладів середньої освіти за рахунок державної освітньої субвенції, утримання навчальних закладів за рахунок місцевого бюджету, підвезення учнів шкільними автобусами та інші проблемні питання.

Людмила Мариніна зазначила, що при організації освітнього процесу перш за все ми маємо врахувати інтереси дитини та забезпечити надання якісних освітніх послуг, звернувши увагу на максимальне наближення освітнього закладу до місця проживання дитини. Окрім того, зауважила, що згідно чинного законодавства України у галузі освіти , батьки мають право обирати освітній заклад у відповідності до потреб дитини.

У ході наради представники райдержадміністрації надали пропозиції щодо врегулювання проблемних питань.

На завершення робочої поїздки Людмила Мариніна зустрілась з педагогічним колективом Кривицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Дубровицької міської ради, оптимізацію якої, відповідно до Стратегії розвитку освітньої галузі Дубровицької міської ради на 2021-2025 роки, планується провести у 2021 році.