Також дивіться новини на facebook.com

Сьогодні в Україні відзначається День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни

22 червня 1941 року війська фашистської Німеччини без оголошення війни перейшли кордон Радянського Союзу і почали захоплювати території.

Як відомо, війна з Німеччиною забрала десятки мільйонів людських життів. Вважається, що Червона Армія втратила 6,3 млн людей, 4,5 млн потрапили в полон і зникли без вісти. Жертвами німецьких загарбників ставали не тільки військові, але і ті, хто не ніс ніяких загроз: жінки, діти, хворі та люди похилого віку.

Під час війни загинув кожен п'ятий українець.

День пам’яті засновано указом президента України № 1245/2000 від 17 листопада 2000 року, також Верховна рада запровадила всеукраїнську хвилину мовчання у цей день. Цього дня вшановується пам’ять всіх тих, чиє життя було покалічено і зруйновано у тій страшній війні.

Сьогодні, вшанувати пам'ять мільйонів українців, які стали жертвами тієї війни до Меморіалу військової слави прийшли голова Сарненської райдержадміністрації Олександр Кохан, перший заступник голови Сарненської райдержадміністрації  Людмила Мариніна, перший заступник Сарненського міського голови Іван Назарець та представники Сарненської районної ради.

Присутні поклали квіти до Меморіалу та вшанували всіх українців, які загинули під час Другої світової війни хвилиною мовчання.