Також дивіться новини на facebook.com

Відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини у с. Колки

07 липня 2021 року  голова  Сарненської райдержадміністрації  Олександр  Кохан спільно із заступницею голови Рівненської облдержадміністрації Людмилою Шатковською, заступницею голови Сарненської райдержадміністрації Любов`ю Мацигон та Дубровицьким міським головою Богданом Микульським прийняли участь в урочистому відкритті нового медичного закладу – амбулаторії загальної практики сімейної медицини  у  с. Колки,  що на території  Дубровицької територіальної громади.

Новозбудована Колківська лікарська амбулаторія загальної практики сімейної медицини обслуговуватиме понад 3590 чоловік – це жителі села Колки та 4 навколишніх сіл.

Будівництво амбулаторії здійснювалось за рахунок субвенції з державного бюджету на реалізацію заходів спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості та  на умовах співфінансування.

Новозбудований заклад має свою лабораторію, яка оснащена гематологічним  та біохімічним аналізатором, кабінети лікарів, персоналу, кімнату для зберігання медпрепаратів, дитячу кімнату, а  також автомобіль марки RENAULT DUSTER для організації надання якісної первинної   медичної допомоги.

Процедурний кабінет оснащений 12-канальним та 3-канальним електрокардіографами та монітором , який відслідковує стан та життєдіяльність пацієнта до приїзду карети швидкої допомоги.

Входи, виходи і шляхи руху  амбулаторії доступні для осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення відповідно до будівельних норм і правил.

Відтепер жителі громади мають можливість скористатися широким спектром  медичних послуг  за місцем проживання.