Також дивіться новини на facebook.com

Олена Зеленська на другому засіданні Ради безбар’єрності представила просвітницький проект «Довідник безбар’єрності»

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у другому засіданні Ради безбар’єрності. Захід відбувся під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Члени Ради розглянули доопрацьований План заходів на 2021-2022 роки на виконання Нацстратегії, до якого включено пропозиції від громадськості, дані щодо необхідного фінансування та чіткі індикатори успішності його реалізації.

Під час засідання перша леді представила власний просвітницький проект «Довідник безбар’єрності».

План заходів передбачає понад 250 ініціатив, що мають бути втілені у найближчі два роки. Серед усіх заходів представники міністерств спільними зусиллями визначили сім пріоритетних проектів. Вони стосуються найбільших бар’єрів, з якими українці стикаються щодня.

Зокрема, міністерства сфокусуються насамперед на таких проектах:

- Стандарти інфраструктурної безбар`єрності – об’єкти транспортної інфраструктури мають стати доступними для всіх та відповідати сучасним вимогам безбар’єрності.

- Інформаційна кампанія «Україна без бар'єрів» – суспільство має бути обізнаним та сприймати філософію життя без обмежень.

- Доступ до інтернету в українських селах – щонайменше 6 тис. об’єктів соціальної інфраструктури, 3 тис. сіл, 1 млн українців отримають змогу підключитись до інтернету.

- Фізична доступність громадських будівель – маломобільні групи населення отримають змогу переміщуватись та користуватись більшістю громадських будівель.

- Ветеранська підприємницька ініціатива G2VEI (Government to Veterans Entrepreneurial Initiatives) – учасники бойових дій та ветерани отримають рівні можливості, незалежно від географії проживання, для започаткування власного бізнесу.

- «Шкільна освіта для всіх» – вдосконалення роботи освітніх центрів: сім'ї з дітьми з особливими потребами отримають мультидисциплінарний підхід для раннього виявлення особливих освітніх потреб, щоб надати повноцінну освіту та розвиток дітям.

Очікується, що доопрацьований План заходів з реалізації Нацстратегії зі створення безбар’єрного простору на 2021-2022 роки буде розглянуто й затверджено на найближчому засіданні КМУ.