Також дивіться новини на facebook.com

У Сарненській райдержадміністрації відбулась чергова нарада з головами територіальних громад району

       З метою здійснення координації  діяльності органів місцевого самоврядування, обговорення актуальних робочих та інших питань,                       13 липня 2021 року у райдержадміністрації під керівництвом голови райдержадміністрації Олександра Кохана, за участю заступника голови райдержадміністрації Любові Мацигон, представників окремих структурних підрозділів райдержадміністрації та правоохоронних органів відбулася нарада з головами територіальних громад району .   

       В ході наради  учасниками обговорено  п’ять  питань:

1. Про стан впровадження на території району проєкту «Поліцейський офіцер громади».

2.  Щодо запровадження  систем відеоспостереження та відеонагляду на території громад району.

3.  Про стан сплати акцизного збору з реалізації продукції  автозаправними станціями на території району.

4.  Щодо вирішення питання утилізації непридатних до застосування та заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин та тари,  в якій вони зберігаються  на території Сарненського району.

5.  Про стан організації святкових заходів з нагоди відзначення 30-ї річниці Дня Незалежності України.

      В категорії «Різне» розглянули стан вакцинування населення району від коронавірусної інфекції COVID-19. З цього питання інформувала заступник голови райдержадміністрації  Любов Мацигон , яка ознайомила присутніх з статистичними показниками вакцинованого населення  району та  додатково повідомила щодо діючих пунктів вакцинації на території району.

      По закінченню розгляду питання голова райдержадміністрації звернувся до присутніх представників рад стосовно необхідності активізації  роз'яснювально-просвітницької роботи  серед населення, в тому числі через засоби масової інформації, зокрема щодо епідемічної ситуації з поширення коронавірусної інфекції та про ефективність профілактичних заходів, у першу чергу вакцинації  у боротьбі з хворобою.

      Окрім того, Олександр Кохан наголосив керівникам громад району щодо необхідності активізації проведення відповідної інформаційно-роз`яснювальної роботи серед населення та облаштування місць відпочинку відповідними попереджувальними знаками з метою запобігання виникненню нещасних випадків на водних об’єктах під час купального сезону 2021 року.

        Під час наради, було заслухано доповіді представників громад щодо стану поточних справ, обговорено ряд  інших проблемних питань та шляхи їх вирішення.

      На завершення Олександр Кохан подякував всім за участь у нараді та підсумував, що активна співпраця, а також ефективна взаємодія органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування сприятиме розвитку району в усіх сферах.