Також дивіться новини на facebook.com

Ефективність вакцинації у боротьбі із COVID-19 обговорили сьогодні в райдержадміністрації

21 липня 2021 року в малому залі Сарненської райдержадміністрації під головуванням начальника управління розвитку медичної допомоги департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту Рівненської облдержадміністрації Олени Гандзюк, за участі заступника голови Сарненської райдержадміністрації Любові Мацигон відбулась нарада з метою обговорення   стану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території району.
На нараді також були присутні заступники голів територіальних громад  району, відповідальні за стан охорони здоров’я на підвідомчій території, керівники місцевих Центрів первинної медико-санітарної допомоги, представники інших медичних установ району та спеціалісти відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації.
Присутні обговорили стан вакцинування населення району від коронавірусної інфекції COVID-19, проблематику укладення відповідних угод (договорів) медичними закладами району з НСЗУ, хід проведення інформаційно-роз`яснювальної роботи серед населення  щодо запобігання поширенню COVID-19 на підпорядкованій території.
Також в ході діалогу учасниками наради було обговорено питання щодо роботи центрів з вакцинації та видачі сертифікатів про проходження вакцинації.
За підсумками зустрічі кожному представнику громад доведено до відома актуальний стан справ по вакцинації населення від COVID-19 на підвідомчій території.
Зважаючи на поширення коронавірусної інфекції та появу на території України нових штамів COVID-19, вакцинація є надважливим превентивним заходом зі збереження здоров`я населення.