Також дивіться новини на facebook.com

Розподіл субвенції бюджетам територіальних громад для придбання житла дітям-сиротам обговорили на селекторній нараді

Сьогодні під керівництвом заступниці голови Рівненської облдержадміністрації Людмили Шатковської  проведено нараду в режимі відеоконференції щодо освоєння субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам 2021 року на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Участь у нараді взяли заступниця голови Сарненської райдержадміністрації Любов Мацигон та начальниця служби у справах дітей Сарненської райдержадміністрації Світлана Белаш.

Під час наради розглянуто актуальну інформацію про проведену роботу з освоєння субвенції з державного бюджету 2021 року місцевим бюджетам  на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. У 2021 році Рівненська область отримала субвенцію з державного бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа (далі – субвенція)  в сумі 40, 26 млн грн.

Людмила Шатковська зауважила  на необхідності своєчасного  прийняття територіальними громадами рішень щодо обсягу потреби субвенції, відповідно до яких кошти будуть розприділені між місцевими бюджетами.

Варто зазначити, що у 2020 році за рахунок субвенції  було виділено кошти для 24 осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування новоутвореного Сарненського району, з них 15 осіб уже придбали житло, 9 осіб  будуть забезпечені житлом найближчим часом.