Також дивіться новини на facebook.com

Пріоритетні напрямки роботи соціальних менеджерів громад району обговорили у Сарненській РДА

Сьогодні у приміщенні Сарненської райдержадміністрації за участі директора комунального закладу «Ветеранський простір» Рівненської обласної ради відбувся семінар у рамках проекту «Соціальне менеджерство в громадах Рівненщини».

У семінарі взяли участь заступник голови РДА Любов Мацигон, представники, соціальні працівники територіальних громад району та працівники управління соціального захисту райдержадміністрації, відповідальні за соціальний супровід ветеранів АТО/ООС.

Основним спікером семінару виступила Ольга Яковлєва, яка наголосила, що на сьогоднішній день існує багато соціальних гарантій, які для ветеранів України надає держава, але не кожен ветеран громади знає про них. Тож основним завданням соціальних менеджерів є робота з ветеранами АТО/ООС, тісна комунікація, щоб кожен ветеран громади чітко знав, куди звернутися в разі потреби.

Також у ході проведення семінару присутнім був доведений алгоритм взаємодії між керівництвом РДА, управлінням соціального захисту населення та територіальними громадами, оскільки саме злагоджена співпраця дасть можливість хлопцям, які повернулися з війни відчути себе захищеними у своїй громаді.

На завершення зустрічі учасники семінару  у формі дискусії обговорили проблемні питання, що виникають під час роботи з ветеранами, поділилися досвідом та окреслили основні напрямки подальших дій.