Також дивіться новини на facebook.com

З робочим візитом Сарненщину відвідав перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Сергій Подолін

У рамках робочого візиту голова Сарненської райдержадміністрації Олександр Кохан спільно з першим заступником голови Рівненської ОДА Сергієм Подоліним оглянули об’єкти медичної галузі районного центру, зокрема:
  • новий серцево-судинний центр та ПЛР-лабораторію, які розташовані на базі Сарненської центральної районної лікарні;
  • центр вакцинації населення.

Будівництво нового серцево-судинного центру розпочалося у 2017 році за підтримки Світового банку на умовах співфінансування з державного, обласного та районного бюджетів. Наразі вживаються всі необхідні заходи задля того, щоб центр запрацював, а жителі району мали можливість отримувати якісні медичні послуги.

Також, на базі КНП «Сарненська ЦРЛ» тривають роботи по облаштуванню нової сучасної ПЛР-лабораторії, де в стислі терміни досліджуватимуть ПЛР-тести.

Оглянувши приміщення ПЛР-лабораторії Олександр Кохан зазначив, що Україна готується до чергової хвилі коронавірусу, спричиненої новим штамом «Дельта» і Сарненщині вкрай необхідна така лабораторія, оскільки важливо вчасно виявити хворобу та розпочати лікування.

На завершення робочої зустрічі керівництво області та району відвідали центр масової вакцинації населення, який розташований на базі спорткомплексу «Сарни-Арена» та поспілкувались з медперсоналом і людьми, які виявили бажання щепитись.

Сергій Подолін спілкуючись з присутніми підкреслив, що на сьогоднішній день епідемія хоч і пішла на спад, а завантаженість «ковідних» закладів на сьогодні складає 2,81% по Рівненській області, розслаблятися не варто. Події останнього року показали, що пандемія COVID-19 має хвилеподібний характер і з початком осіннього сезону очікується черговий підйом. Протидіяти цьому зможе тільки масова вакцинація.