Також дивіться новини на facebook.com

На Сарненщині триває активна робота щодо зменшення кількості пожеж в природних екосистемах

Наразі триває  пік пожежної небезпеки, тож ризик виникнення пожеж в природних екосистемах  збільшується. З огляду на це, сьогодні, 04 серпня, відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сарненського району під керівництвом голови Сарненської райдержадміністрації Олександра Кохана.

Під час засідання присутні обговорили заходи щодо запобігання та протидії масових пожеж лісів, торфовищ і сільгоспугідь у літній період 2021 року.

За інформацією, начальника Сарненського районного управління ГУ  ДСНС України у Рівненській області Сергія Мосійчука, завдяки злагодженим діям рятувальників та співробітників лісгоспів району, скоординованій взаємодії з підрозділами інших відомств ситуація по Сарненському районі є  стабільною та контрольованою, масових загорянь у природних екосистемах не виявлено.

Тому першочерговим завданням має бути  дотримання всіх заходів безпеки аби не допустити масових загорань у лісах, на торфовищах, сільгоспугіддях.

Окрім  того на розгляд комісії  було винесено питання про затвердження актів списання лісових розсадників по Любоньському  лісництву  ДП «Клесівський  лісгосп».

 За підсумками засідання були прийняті протокольні рішення.