Також дивіться новини на facebook.com

Алгоритм дій у разі виникнення лісових пожеж обговорили на селекторній нараді

Вчора під керівництвом заступника голови Рівненської облдержадміністрації Ігоря Тимошенка в режимі відеоконференції відбулася нарада щодо запобігання виникненню лісових пожеж на Рівненщині.

Участь у нараді взяли перший заступник голови райдержадміністрації Людмила Мариніна, керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, представники Сарненського районного управління ГУ ДСНС України в Рівненській області, представники Сарненського РВП ГУ НП в Рівненській області, керівники приватних лісових господарств.

Про алгоритм дій у разі загрози поширення лісових пожеж на населені пункти, оповіщення та евакуацію населення, організацію управління під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з лісовими пожежами учасників наради проінформував заступник начальника Головного управління ДСНС України у Рівненській області Ігор Михальчук.

Особливу увагу керівників приватних лісових господарств звернули на забезпечення наявності та утримання в робочому стані пожежних автомобілів, мотопомп, техніки, пристосованої для пожежогасіння та підвозу води, облаштування під'їзду до місць відбору води пожежно-рятувальною технікою та ін.

Водночас, заступник начальника управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Рівненській області Андрій Шевчук акцентував увагу лісогосподарських суб’єктів господарювання на відповідальності за порушення вимог правил пожежної безпеки в лісах.