Також дивіться новини на facebook.com

Наповнення місцевих бюджетів територіальних громад Сарненщини обговорили на нараді з податківцями

Сьогодні у приміщенні Сарненської міської ради відбулась робоча нарада з представниками Головного Управління ДПС у Рівненській області, міськими, селищними, сільськими головами. Участь у нараді взяв голова Сарненської райдержадміністрації Олександр Кохан.
Представникам територіальних громад були роз’яснені окремі положення податкового законодавства в частині адміністрування місцевих податків і зборів та можливості сервісу Електронний кабінет.
Начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб ГУ ДПС у Рівненській області Олена Дімітрук звернула увагу присутніх на те, що основним завданням територіальних громад є проведення повного обліку та інвентаризації земельних ділянок і об’єктів нерухомості, як житлових, так і нежитлових, адже від цього залежатиме повнота сплати майнових податків, які надходять саме до місцевих бюджетів.
Крім того, Олена Дімтрук наголосила на безумовному дотриманні термінів своєчасного проведення
нормативної грошової оцінки земельних ділянок (один раз на 5-7 років), що дасть змогу залучити додаткові кошти у вигляді земельного податку.
«На сьогодні громади на місцях мають значні резерви для наповнення місцевих бюджетів, тому закликаю голів територіальних громад спільно з податківцями працювати в напрямку нарощення обсягу фінансових надходжень.
Адже, за рахунок власних ресурсів громади можуть забезпечувати соціально-економічний розвиток територій та надавати якісні послуги своїм жителям, можуть реалізовувати соціальні та інфраструктурні проєкти, створювати умови для розвитку підприємництва та залучення інвестицій, фінансувати різні програми місцевого розвитку.
Зі своєї сторони, ми на постійній основі готові вживати заходи, направлені на всебічну підтримку громад в питаннях наповнення бюджетів», - звернувся до присутніх Олександр Кохан.
За результатами зустрічі прийнято рішення всім, як податківцям так і органам місцевого самоврядування, докласти максимум зусиль щодо розширення бази оподаткування та пошуку додаткових резервів поступлень платежів.