Також дивіться новини на facebook.com

«Соціальні менеджери» для ветеранів АТО: на Сарненщині триває впровадження унікального пілотного проєкту

Сьогодні у приміщенні Сарненської райдержадміністрації у рамках реалізації проєкту «Соціальне менеджерство в громадах Рівненщини» відбулося навчання «соціальних менеджерів» територіальних громад району.

Захід відбувся за участі заступника голови райдержадміністрації Любові Мацигон, директорки комунального закладу «Ветеранський Простір» Рівненської обласної ради Олени Яковлєвої, кураторів проєкту із управління соціального захисту Сарненської райдержадміністрації, директора Сарненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлії Міхнової, працівників Сарненського районного центру зайнятості  та «соціальних менеджерів» територіальних громад району.

У вступному слові  Любов Мацигон розповіла присутнім про необхідність постійного розвитку та посилення знань у соціальній сфері фахівцями для роботи з учасниками АТО, адже у ветеранів АТО і їх сімей дуже багато питань, які потребують термінового вирішення. Важливо, щоб вони розуміли на рівні своєї громади до кого в першу чергу звертатись, хто проконсультує і направить.

«Нашим  основним завданням є створення належних умов, задля того щоб жоден із учасників АТО  не залишитися поза нашою  увагою», - звернулась до присутніх Ольга Яковлєва.

Також у ході зустрічі присутні  обговорили проблемні питання, які виникають у ході роботи з учасниками АТО та членами їх сімей, а під час практичної частини навчання – моделювали різні ситуативні завдання та відпрацьовували алгоритм дій у разі виникнення проблемних ситуацій у роботі з ветеранами.