Також дивіться новини на facebook.com

Захист прав дітей Сарненщини обговорили в райдержадміністрації

Сьогодні у Сарненській районній державній адміністрації відбувся навчальний семінар для працівників служб у справах дітей територіальних громад Сарненського району.

Семінар був присвячений обговоренню основних аспектів діяльності органів опіки та піклування пов’язаної із захистом прав дитини.
У навчанні взяли участь начальник служби у справах дітей Рівненської ОДА Віктор Марчук, заступник голови райдержадміністрації Любов Мацигон, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Світлана Белаш, представники служби у справах дітей територіальних громад району.
Учасники семінару отримали методичні рекомендації щодо дотримання вимог законодавства України з питань охорони дитинства, детально розглянули проблемні питання, які виникають при виконанні Постанови Кабінету Міністрів України №866 від 24.09.2008 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», зі змінами.
У ході проведення семінару, присутні приділили значну увагу обговоренню питання захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах та роботі в єдиній інформаційно-аналітичній системі «Діти».
«Діти завжди були вразливою групою населення і наше завдання, як дорослих, захищати їхні права, чути їхні голоси, вжити всіх заходів, щоб їхнє дитинство було набагато спокійнішим та менш тривожним», - наголосила Любов Мацигон.