Також дивіться новини на facebook.com

За кошти державного бюджету 22 особи з числа дітей-сиріт придбали житло, ще 1 – отримає житло до кінця цього року

Житлова проблема – одна з найактуальніших, з якими у реальному дорослому житті стикаються діти-сироти після досягнення повноліття, держава взяла на себе обов’язок піклуватися про захист житлових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. В Україні це закріплено на законодавчому рівні.

Як свідчить статистика, щороку дедалі більше таких дітей отримує власне житло від держави, у тому числі й на Сарненщині. 

Відтак, на черговому засіданні районної комісії з питань формування пропозицій стосовно забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа надано дозвіл на переказ коштів зі спеціального поточного рахунку  на рахунок продавця для придбання житла  ще одній  особі з числа дітей-сиріт.

Слід зазначити, що відповідно  до постанови Кабінету Міністрів України  від 15 листопада   2017 року № 877 за кошти, виділені державою та розподілені в кінці  минулого року, протягом 2021 року  22 особи з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, вже придбали житло, ще 1 особа – у процесі оформлення документів купівлі-продажу.

Нагадаємо, що Рівненській області у цьому році виділили кошти з державного бюджету у розмірі 40,3 млн гривень на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.