Також дивіться новини на facebook.com

Дотримання вимог карантину "червоної" зони обговорили на розширеній нараді

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) встановила "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території Рівненської області з 26 жовтня.
Відтак в регіоні застосовуються обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для даного рівня епідемічної небезпеки уже відзавтра.
З метою вирішення актуальних питань, які виникають у процесі проведення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів при запровадженні «червоного» рівня епідемічної небезпеки відбулася робоча нарада під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Подоліна.
Участь у нараді в режимі відеоконференцзв’язку взяли перший заступник голови райдержадміністрації Людмила Мариніна, заступник голови райдержадміністрації Любов Мацигон, заступник голови райдержадміністрації Олександр Гузич, керівник апарату райдержадміністрації Тамара Пупко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та представники силових структур Сарненського району.
Наразі, у «ковідних» лікарнях Рівненщини перебувають 1265 хворих на COVID-19. З них 599 – важкі, а 72 – у реанімаціях.
Також, спостерігається найвища динаміка завантаження лікарень хворими на COVID-19. Тому заходами «червоної» зони в області намагатимуться стабілізувати складну ситуацію із зростанням захворюваності.
«Рівненщина вступає в «червону» зону. Це не локдаун, адже усі ті, хто вакцинувався – можуть працювати. Держава дала таку можливість. Тому маємо організувати якісну роботу усіх контролюючих органів. Люди мають розуміти – контроль, в першу чергу, направлений на зниження поширення хвороби та збереження життя. Також потрібно максимально виключити корупційну складову», - наголосив Сергій Подолін.
Варто зазначити, що законодавством встановлено суттєві штрафи за порушення дотримання вимог карантину. Це стосується і закладів громадського харчування, і розважальних закладів та інших суб’єктів господарювання.
Тож, уже з 26 жовтня контроль за дотриманням протиепідемічних обмежень "червоної" зони здійснюватимуть мобільні групи.
Перевірити наявність сертифікату вакцинації громадян правоохоронці зможуть за допомогою програмного забезпечення, яке дозволяє зчитувати QR-код із міжнародних та внутрішніх сертифікатів про вакцинацію.
Нагадуємо, що у "червоній" зоні забороняється:
-робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл;
-проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів;
-робота закладів харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос;
-робота ТРЦ та інших розважальних закладів (кінотеатрів, театрів тощо);
-робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;
-робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.
-Робота всіх зазначених закладів можлива лише якщо 100% працівників пройшли повний курс вакцинації.
-Також під час червоного рівня епідеміологічної небезпеки дозволена робота банків, АЗС, аптек, ветеринарних магазинів та усіх продовольчих магазинів. Обов’язковою умовою є дотримання всіх протиепідеміологічних правил.