Також дивіться новини на facebook.com

Районна комісія з питань ТЕБ та НС розглянула питання стану готовності органів управління та сил цивільного захисту до попер

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сарненського району на черговому засіданні 28 жовтня розглянула низку важливих питань.
У засіданні, проведеному під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Людмили Мариніної, взяли участь члени комісії та представники територіальних громад району.
Як зазначила Людмила Мариніна, Комісією прийнято рішення посилити інформаційно-роз'яснювальну роботу серед населення, у тому числі в засобах масової інформації, щодо правил безпечної поведінки під час можливих надзвичайних подій та аварій в умовах осінньо-зимового періоду. Також, органам місцевого самоврядування - визначити приміщення, які можливо пристосувати під пункти обігріву та створити необхідний запас твердого палива, продуктів харчування, майна на випадок їх розгортання при погіршенні погодних умов.
Також на засіданні розглянуто питання про стан створення та функціонування підрозділів добровільної пожежної охорони на території Сарненського району.
«Належне утримання та функціонування підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони має велике значення для успішного гасіння пожеж у сільській місцевості, оскільки це дає змогу значно зменшити час прибуття на місце пожежі пожежного підрозділу. В таких випадках пожежа дуже часто не встигає розповсюдитися на значну площу і може бути ліквідована на початковому етапі, що значно зменшує матеріальні збитки, нанесені вогнем, та запобігає загибелі або травмуванню людей», - зазначив начальник районного управління ГУ ДСНС України в Рівненській області Сергій Мосійчук.
Відтак, за результатами обговорення питання Комісія вирішила доручити органам місцевого самоврядування розробити та затвердити Програми щодо створення підрозділів добровільної пожежної охорони у період 2022-2024 роки на підвідомчих адміністративно-територіальних одиницях.
Крім того, актуальним питанням було вжиття заходів щодо запобігання та протидії пожежам в екосистемах на території району. Нагадаємо, що 21.10.2021 в Рокитнівській ТГ Сарненського району, між селами Старе Село, Вежиця, Єльне, Томашгород виникла пожежа, площа горіння якої становила приблизно 50 га. На ліквідацію пожежі було задіяно місцеве населення, працівники лісової охорони та ГУ ДСНС України у області, 21 одиниця спецтехніки.
Тож, за результатами заслуханих доповідей доручено відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації, виконавчим комітетам міських, селищних та сільських рад, Сарненському РУ ГУ ДСНС України у області, підвідомчим підприємствам обласного управління лісового та мисливського господарства, Сарненському РВП ГУ НП в області забезпечити цілодобовий моніторинг та патрулювання місць з високим ризиком виникнення пожеж при надзвичайно високому класі пожежної небезпеки.