Також дивіться новини на facebook.com

Питання облаштування державного кордону в межах Сарненського району обговорили на розширеній нараді

28 жовтня 2021 року перший заступник голови районної державної адміністрації Людмила Мариніна провела робочу нараду щодо вирішення питань облаштування державного кордону в межах Сарненщини.
Участь у засіданні взяли заступник голови районної державної адміністрації Любов Мацигон, заступник голови районної державної адміністрації Олександр Гузич, керівники окремих структурних підрозділів районної державної адміністрації, начальники відділів прикордонної служби «Дубровиця» Роман Троц, «Березове» Олександр Стипанов, керівники правоохоронних органів районного рівня, представники державних лісових господарств, рибоохорони, голови місцевих рад, території яких межують з державним кордоном та інші зацікавлені сторони.
Під час зустрічі, присутні учасники наради обговорили питання реалізації державної політики у сфері захисту і облаштування державного кордону, відповідно до доручення РНБО, працювали над розробкою пропозицій щодо впровадження перспективної моделі облаштування державного кордону та розвитку інфраструктури й аналізували відомості щодо визначення форми та права власності земельних ділянок.
Поряд з цим, згідно з порядком денним присутні обговорили основні зміни до постанови КМУ "Про прикордонний режим" та Порядок проведення робіт у прикордонній смузі і прикордонному контрольованому районі.
Нагадаємо, що Постановою Кабінету Міністрів України від 4 серпня 2021 р. №890 внесені зміни до постанови КМУ від 27.07.1998 року «Про прикордонний режим», які регламентують дотримання питання прикордонного режиму у контрольованих прикордонних районах.
Зміни були ініційовані Адміністрацією Держприкордонслужби України з метою ефективного реагування на сучасні загрози на держаному кордоні та у контрольованих прикордонних районах. Також нововведення допоможуть привести нормативно-правові акти Кабінету Міністрів України до вимог постанови Верховної Ради, у зв’язку зі зміною адміністративних територій районів, які безпосередньо прилягають до державного кордону.