Також дивіться новини на facebook.com

Посилення співпраці з органами пробації обговорили у Сарненській райдержадміністрації

У Сарненській райдержадміністрації відбулася робоча зустріч керівництва Сарненської РДА із заступником начальника Сарненського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області підполковником внутрішньої служби Анатолієм Комаром.
Метою зустрічі стало узгодження діяльності райдержадміністрації та служби пробації.
У ході зустрічі присутні обговорили основні аспекти роботи служби пробації та алгоритм співпраці з органами виконавчої влади Сарненського району для підвищення безпеки суспільства.
Представники служби пробації окрему увагу акцентували на волонтерській діяльності в пробації, а саме необхідність посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед жителів району.
Підполковник внутрішньої служби Анатолій Комар зазначив переваги впровадження пробації в Україні. Зокрема, пробація – це:
-забезпечення безпеки суспільства (громади) шляхом запобігання вчиненню правопорушень;
-надання суду інформації, що характеризує обвинувачену особу для прийняття справедливого рішення (складення досудової доповіді);
-організація виконання покарань, не пов’язаних з позбавленням волі;
-пробаційний нагляд: контроль за особою, яка вчинила правопорушення, а також допомога, спрямована на підтримку такої особи в суспільстві (консультації, мотивування до змін, сприяння у вирішенні проблемних питань);
-допомога особі, яка готується до звільнення з місць позбавлення волі, в адаптації до життя в суспільстві.
-По завершенню зустрічі було досягнуто домовленостей подальшої співпраці Сарненського районного відділу та Сарненської районної державної адміністрації.