Також дивіться новини на facebook.com

На Сарненщині ліквідовують торф’яну пожежу площею понад 2 га

Неподалік мікрорайону Дослідна Станція у місті Сарни загорівся торф. На місці події другу добу поспіль працюють рятувальники.
Голова Сарненської райдержадміністрації Олександр Кохан здійснив виїзд на місце події та оглянув масштаби пожежі.
У ході візиту Олександр Кохан обговорив з рятувальними необхідність залучення додаткового ресурсу для виконання заходів з локалізації торф’яної пожежі.
«Дуже прикро усвідомлювати, що причиною загоряння понад 2 га торфу стала звичайна людська недбалість. Адже, звичайні рибалки розпалювали багаття поблизу водойми.
Наразі над ліквідацією пожежі працюють 1 одиниця спецтехніки, 2 помпи та 8 осіб особового складу ДПРЗ -5 ГУ ДСНС України в Рівненській області, проте, задіяних сил не вистачає», - зазначив Олександр Кохан.
Відтак, після огляду місця пожежі голова Сарненської райдержадміністрації провів позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС.
«Торф'яні пожежі суттєво відрізняються від решти пожеж. Складність їх гасіння полягає у тому, що горіння проникає у більш глибокі шари торфу. При підземних пожежах, вогню на поверхні ґрунту немає, лише інколи він пробивається з-під землі, але скоро зникає. Проте, разом із тим, виділяється дим, який стелиться поверхнею. Цей дим надзвичайно шкідливий для жителів. До ліквідації таких пожеж необхідно залучити більшу кількість вогнеборців, пального та спецтехніки», - звернувся до членів Комісії начальник Сарненського районного управління ГУ ДСНС в Рівненській області Сергій Мосійчук.
За результатами обговорення Комісією прийняті відповідні рішення .