Також дивіться новини на facebook.com

Сарненський РВ філії ДУ «Центр пробації» у Рівненській обл. запрошує усіх небайдужих громадян до співробітництва у якості волон.

Сарненський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області запрошує усіх небайдужих громадян до співробітництва у якості волонтерів пробації.
Волонтер — особа, яка є посередником між інспектором та клієнтом, що здійснює різні функції, пов'язані зі спілкуванням: побутові, культурні і т.д. Діяльність волонтерів пробації здійснюється відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність» з урахуванням особливостей, визначених Кримінально-виконавчим кодексом України, Законом України «Про пробацію» та нормативно-правовими актами, що регулюють організацію пробації.
Вимоги до охочих бути волонтером досить прості: вік від 18 років, бажання працювати на позитивний результат, стресостійкість, добре розвинені комунікативні навички, моральноетичні, ділові якості; прагнення допомагати іншим у вирішенні соціальних питань.
Волонтерська діяльність в пробації – це велика соціальна відповідальність та певний ризик, тому до здійснення волонтерства можуть бути допущені виключно громадяни, які це усвідомлюють та мають навички вирішення конфліктних та складних ситуацій. Кандидати у волонтери мають пройти відбір та навчання.
Просимо врахувати, що в сучасних умовах уповноважені органи пробації не наділяються ресурсами для забезпечення роботи волонтерів та компенсації їх витрат. Так само відсутні й програми компенсації шкоди, що може бути спричинена при виконанні волонтерської діяльності.
З урахуванням викладеного, запрошуємо всіх бажаючих для співпраці з уповноваженим органом пробації в якості волонтерів. Для отримання більш детальної інформації пропонуємо звертатися за такими контактами:місто Сарни вул. Просвіти 6А Сарненський районний відділ з питань пробації.
Сподіваємось, що спільними зусиллями ми зможемо забезпечити максимальну безпеку суспільства.