Також дивіться новини на facebook.com

З головами громад про головне

11 листопада в Сарненській райдержадміністрації відбулась нарада з міськими, селищними, сільськими головами територіальних громад Сарненського району під керівництвом першого заступника голови адміністрації Людмили Мариніної.

У нараді взяли участь заступники голови адміністрації Любов Мацигон, Олександр Гузич, керівник апарату райдержадміністрації Тамара Пупко, заступник військового комісара Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Названов, начальник Сарненський районний територіальний центр комплектування та соц. підтримки Тарас Павлюк, працівники Сарненського РВП ГУ НП в Рівненській області, представники територіального підрозділу патрульної поліції, керівники структурних підрозділів адміністрації та голови територіальних громад.
На порядку денному присутні розглянули ряд важливих питань, зокрема:
  • виконання осіннього призову;
  • підготовку дорожнього господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років;
  • щодо результатів проведення моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю, а також обговорили стан перебігу кампанії з вакцинації проти COVID-19 у районі.
Наразі із Сарненського району на строкову військову службу відправлено 65 осіб, що становить 52% виконання планового завдання осіннього призову громадян.
Найкращі показники з виконання плану осіннього призову показали Сарненська, Клесівська та Степанська територіальні громади, гірші показники у Немовицької, Вирівської, Березівської та Старосільської громад. Ці територіальни громади не забезпечили виконання плану навіть на 30%.Тож, учасники наради розібрали основну проблематику в організації оповіщення громадян та напрацювали шляхи вдосконалення роботи в цьому напрямку.

Також присутні заслухали інформацію щодо підготовки дорожнього господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років, врегулювання проблемних питань, які виникали під час проходження попереднього осінньо-зимового періоду, питання організації роботи Штабу з ліквідації наслідків НС, а також основні питання міжвідомчої взаємодії, які потребують врахування в роботі Штабу.

Не менш проблематичним для Сарненщини лишається питання щодо перебігу кампанії з вакцинації проти COVID-19. Зважаючи на те, що тенденція до зростання кількості хворих все ще зберігається, а у Сарненській ЦРЛ із 110 «ковідних» ліжок, 84 уже зайняті «ковідними» пацієнтами. Любов Мацигон закликала керівників органів місцевого самоврядування активізувати роботу з інформування мешканців громад щодо важливості вакцинації. На інформаційних стендах мають міститися відомості про те, де і як можна отримати щеплення.

По завершенню наради Людмила Мариніна подякувала всім присутнім за плідну співпрацю та наголосила на продовженні злагодженої роботи між територіальними громадами та районною державною адміністрацією.