Також дивіться новини на facebook.com

На Сарненщині запрацював ще один сучасний навчально-практичний центр

Сарненський професійний аграрний ліцей відтепер готуватиме унікальних фахівців за спеціальностями «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» та «Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування».
Сьогодні урочисто відкрили центр, у якому під час навчання відтворюватимуть реальний виробничий процес, що учні будуть зустрічати на сільськогосподарських підприємствах.

Навчально-практичний центр був створений за рахунок співфінансування з державного, місцевого бюджетів та власних коштів навчального закладу.

Цьогоріч ДПТНЗ «Сарненський професійний аграрний ліцей» виграв у конкурсі Міністерства освіти і науки Українина і отримав на створення центру 3,85 млн грн державної субвенції, 3,1 млн грн – кошти обласного бюджету та близько 0,3 млн грн – інші джерела. Загальна вартість проєкту становила понад 7 млн грн.

Урочистий захід відвідали голова Сарненської районної державної адміністрації Олександр Кохан , перший заступник голови Сарненської районної державної адміністрації Людмила Мариніна, голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль , начальник департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський, голова Сарненської районної ради Ярослав Яковчук та керівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти Рівненської області.

Для організації роботи навчального центру за кошти державного бюджету придбали 3 трактори з потужністю двигуна до 75,3 кВт, сівалку, очисник вороху та зерноскидач. Також інше спеціалізоване обладнання та техніку придбали за кошти обласного бюджету та власні кошти навчального закладу. Використання сучасної техніки дасть змогу повністю підготувати висококваліфікованих працівників до майбутньої роботи на великих сільськогосподарських підприємствах.

«Ми готуємо молодь до реальних умов, в які вони потраплять після завершення навчання. Лише спільною працею ми змогли облаштувати такий центр. У нас є багато партнерів, які завжди нам допомагають, зокрема, і у працевлаштуванні учнів», - акцентував директор ліцею Микола Морозюк.

У ході проведення урочистого відкриття центру присутні мали можливість ознайомитися з матеріальною базою новоствореного центру. Також, учні та майстри продемонстрували майстер-клас з професії, навички роботи з обладнанням навчально-практичного центру у польових умовах.

«Переконаний, що нове та сучасне оснащення навчального закладу покращить імідж професійно-технічної освіти в очах молоді, приверне їх увагу до робітничих професій. Адже, на українському ринку праці активно шукають кваліфікованих трактористів-машиністів та слюсарів з ремонту сільськогосподарської техніки.
Найголовніше те, що ми рухаємось правильним шляхом і новий навчально-практичний центр відкриє ще більше можливостей і перспектив як для учнів, так і для педагогів», - зазначив Олександр Кохан.