Також дивіться новини на facebook.com

На Сарненщині проти COVID-19 вже вакцинувалась 63961 особа

Коли ми говоримо про вакцину, то це, насамперед, лікарський засіб, який дає змогу попередити захворювання, захиститися від важкого перебігу хвороби та летальних наслідків.
Відтак, за весь період проведення кампанії з вакцинації щеплення проти COVID-19 отримали 63961 житель Сарненського району, що складає 30,1 % від загальної кількості населення.

Активно продовжують вакцинуватись і працівники навчальних закладів, тож відучора уже 78% шкіл Сарненського району відновили навчання в очному режимі.

Доступ до вакцинації у громадян Сарненщини зростає щоденно. Для цього в районі безперебійно працює центр масової вакцинації населення - роботу якого щоденно забезпечують медичні працівники 9 територіальних громад району, згідно графіку затвердженого заступником голови Сарненської райдержадміністрації. Детальну інформацію щодо роботи центру масової вакцинації можна отримати у працівників Сарненської райдержадміністрації звернувшись за телефонами: 0991335260; 0689985306.

Також, щеплення можна отримати у 14 стаціонарних пунктах щеплення.

Окрім цього, активно працюють й виїзні мобільні бригади, які щоденно вакцинують усіх бажаючих маломобільних людей, що проживають далеко від пунктів щеплення або ж за якимись іншими причинами не можуть туди дістатись.

Тож, отримати щеплення доволі легко, просто звернувшись у найближчий пункт щеплення чи центр масової вакцинації населення. Доступні 4 різні вакцини – AstraZeneca, Pfizer (Comirnaty), Moderna та CoronaVac.

Всі вакцини, що використовуються в Україні, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я, є безпечними та захищають від важкого перебігу, ускладнень та смерті від COVID-19.

Нагадуємо, що вакцинація — це єдиний, ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби!

Імунопрофілактика залишається найважливішим інструментом запобігання нових захворювань та смертей, а також боротьби з пандемією. Тільки так ми знову зможемо повернутись до звичного життя.