Також дивіться новини на facebook.com

Протягом 2021 року 24 особи з числа дітей-сиріт отримали власне житло

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» за бюджетною програмою КПКВК 2511180 «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа» (далі – субвенція) у 2020 році було передбачено видатки з державного бюджету місцевим бюджетам для забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

Завдяки чому, наприкінці 2020 року 24 особи з числа дітей-сиріт Сарненського району отримали на власні відкриті спеціальні рахунки грошову компенсацію у сумі 394 568 тис. грн за належні для отримання житлові приміщення.

Варто зазначити, що підбір та процес купівлі житла здійснювалися протягом одного року з дня зарахування коштів на спеціальний рахунок осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Відтак, станом на 22.11.2021 субвенцію освоєно в повному обсязі. Всі особи, яким були передбачені кошти, забезпечені житлом.