Також дивіться новини на facebook.com

Розвиток закладів охорони здоров’я в рамках співпраці з Національною службою здоров’я України обговорили в РДА

Засідання відбулося під керівництвом голови Сарненської районної державної адміністрації Олександра Кохана та директора департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту Рівненської ОДА Олега Вівсянника.

Участь у нараді взяли заступник голови адміністрації Любов Мацигон, голова Сарненської районної ради Ярослав Яковчук, голови територіальних громад та керівники закладів охорони здоров’я.

Учасники наради обговорювали напрямки розвитку медицини Сарненського району у 2022 році. Зокрема, підготовку до підписання договорів з Національною службою здоров’я України.

«Заклади охорони здоров’я мають бути готовими до укладення договорів. Йдеться про наявність медичного обладнання, персоналу, ліцензій, дозвільних документів, необхідних для надання медичних послуг, а також відповідність всім вимогам та стандартам НСЗУ. І наше першочергове завдання дуже чітке – зробити медичну допомогу доступною для пацієнта за місцем проживання. Сформувати мережу, яка відповідатиме потребам місцевого населення», - звернувся до присутніх Олександр Кохан
Директор Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА Олег Вівсянник наголосив, що зустрічі такого формату дають можливість обговорити усі проблемні питання.

«Тому прошу кожного з керівників підготувати конкретну інформацію про потреби громади в медичних послугах та про ресурси, які є на кожній території та у визначені терміни подати пакети документів до НСЗУ», - зауважив Олег Вівсянник.

Також, одним з найважливіших завдань охорони здоров’я на сьогодні є підготовка до можливої нової хвилі COVID-19, яка за прогнозами очікується на кінець зими. На цьому наголосив Олег Вівсянник.

У ході проведення наради присутні обговорили питання забезпечення киснем медичних ліжок, засобами захисту – медичного персоналу, медикаментами – пацієнтів.