Також дивіться новини на facebook.com

На Сарненщині вшанували пам'ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

 День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відзначається щорічно 14 грудня у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Відтак сьогодні, біля пам'ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи у міському парку «Залізничник» міста Сарни відбулося урочисте покладання квітів у знак пошани національним героям, які зберегли тисячі життів співвітчизників.
Участь у заході взяли голова Сарненської райдержадміністрації Олександр Кохан , голова Сарненської районної ради Ярослав Яковчук, голова Сарненської міської ради Руслан Серпенінов, ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС.
«Лише завдяки самопожертві ліквідаторів, багато з яких заплатили власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію, врятувати країну і світ від радіаційного забруднення. У День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС висловлюємо слова щирої подяки усім ліквідаторам та низько схиляємо голови перед тими, хто завдяки своїй самовідданості та високому професіоналізму зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи» зазначив у своїй промові Олександр Кохан.
По закінченні учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку.